Do Hradce dorazila galerie na kolejích


Během jednoho týdne mají obyvatelé Hradce Králové příležitost, prohlédnout si jedinečnou výstavu fotografií Wima Wenderse a jeho ženy Donaty Wenders. Výstavu doprovází také projekt Každý z nás je umělec.
Fotografická galerie Leica Gallery Prague a České dráhy vypravují na cestu speciální vlak, který postupně navštíví 16 měst v naší republice. Výstava je rozdělena na dvě odlišné části. V první části jsou k vidění fotografie filmaře, básníka a fotografa Wima Wenderse a jeho ženy, které autoři pořídili během natáčení filmu Million Dollar Hotel. Druhá část obsahuje jejich nejkrásnější fotografie z dokumentárního filmu Buena Vista Social Club. Součástí výstavy je projekt Každý z nás je umělec, který dává příležitost amatérským fotografům. Téma letošního projektu je Moje rodina. Všechny přijaté snímky budou zobrazeny ve virtuální galerii.
Jak uvedl tiskový mluvčí Českých drah Ondřej Kubala, partnerství s LGP se zrodilo před třemi roky a je úspěšné. Vagóny, ve kterých je výstava instalována, jsou zrekonstruované. Galerii jsou pronajímány za symbolickou cenu. „Dráhy usilují o to, aby česká nádraží získala i společenský význam,“ řekl Kubala.
Mobilní výstava Leica Gallery Prague ve spolupráci s Českými drahami se uskutečnila poprvé v roce 2005. Jednalo se o výstavu fotografíí dělníků „Workers“ známého fotografa Sebastiaa Salgada. Druhý ročník galerie na kolejích představil fotografie Antonína Kratochvíla. Oba ročníky zaznamenaly značný úspěch.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme