Dnes začíná předprodej na divadelní festival

Dnes ve 12.30 hodin začíná předprodej vstupenek na festival Divadlo evropských regionů. Letos už dvanáctý ročník festivalu bude v Hradci Králové probíhat opět od 21. do 30. června. Festival slavnostně zahájí na hlavní scéně Klicperova divadla představení Jakub a jeho pán v režii Ivana Rajmonta v hlavních rolích s Jiřím Bartoškou a Karlem Heřmánkem. Na prvním večerním koncertě na letní scéně u Klicperova divadla vystoupí Monika Načeva a Michal Pavlíček.
V dalších dnech festival nabídne jako každoročně desítky představení českých i zahraničních souborů na několika scénách. Mezi plejádou výborných her očekávají organizátoři velký zájem například o Jarmilku souboru Klicperova divadla, ruské představení Na dně divadla ze Sankt Peterburgu, Skořicové krámy francouzského La compaiqne Cosmos Kolej, Bratři Karamazovi Divadla Husa na Provázku, Znamení kříže Městského divadla Brno nebo Psí srdce Slovenského komorního divadla Martin. Den divadla bude tentokrát patřit Divadlu Ungelt, které uvede čtyři představení: Hru o manželství s Chantal Poullain a Jiřím Schmitzerem, recitál Marty Kubišové Vítej, lásko, netradiční talk show Milana Heina a výjimečného hosta - herečky Aleny Vránové pod názvem Každý na svou židli a Perlu Hollywoodu opět s Alenou Vránovou a Simonou Postlerovou.
Milovníci Divadla Drak se mohou letos těšit na řadu představení jako například Ententýky, Štěně nebo špenát nebo Tajný deník Adriana Molea. Na scéně Divadla Drak dále vystoupí Divadlo Minor s představením Vinnetou, Staré divadlo Nitra uvede hru Hobit. V šapitó v parku budou moct diváci vidět Teatr Novogo Fronta, soubor Teatrofia ze Španělska, Kejos Theatr z Polska, brněnské HaDivadlo nebo Divadlo Continuo.
Už sedmým rokem je součástí festivalu Open Air program. Soubory z celé Evropy se tak znovu rozutečou po parcích, náměstích, ulicích nebo podloubích města Hradce Králové. Každý večer se také budou konat koncerty na letní scéně u Klicperova divadla. Divadlo evropských regionů zakončí v pátek 30. června představení Dejvického divadla Teremin, které režíroval Petr Zelenka. Na prknech Klicperova divadla tak vystoupí například Ivan Trojan. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.5.2006 09:17
Eraser (neregistrovaný)
To zas bude v Čelakovského ulici před předprodejem fronta od rána do noci jako kdyby tam dávali něco zadarmo? :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme