Dnes začíná 43. Techfilm

43. ročník festivalu filmů o vědě, technice a umění Techfilm začíná dnes v Hradci Králové. Letošní přehlídka, která potrvá do 10. listopadu, nabídne divákům rekordní počet snímků překračující magickou stovku.
Techfilm se uskuteční tradičně v aule Univerzity Hradec Králové. Stejně jako v předchozích ročnících bude akce úzce spjata s internetem. Filmový program a doprovodné semináře budou,letos již podruhé,vysílány po internetu prostřednictvím vysokoškolské sítě CESNET. "Techfilm je místem,kde je film zdrojem informací pro studenty,pedagogy,filmaře i zainteresovanou veřejnost. Takové festivalové přehlídky,jako je Techfilm, popularizují výsledky vědy a výzkumu, seznamují nás s osobnostmi naší historie i současnosti a doplňují nám informace o soudobých dějinách pomocí audiovizuálních a informačních médií," uvedla výkonná ředitelka festivalu Mylada Balounová.
Na festival bylo přihlášeno 130 filmů z 15 zemí, takže výběrová komise měla nelehký úkol. Do mezinárodní soutěže vybrala 34 snímků, z toho 13 českých a 21 zahraničních, v sekci Panorama bude prezentováno 40 snímků. Vybrané filmy budou soutěžit o Grand Prix Techfilm 2005, Cenu mezinárodní poroty, Cenu za snímek popularizující vědu, Cenu pro výukový pořad, Cenu v oblasti prestižních snímků a další nestatutární ceny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme