Divíšek skončil jako primátor, dočasně ho zastoupí Malíř

Den poté, co na svém ustavujícím zasedání zastupitelstva města nebyli zastupitelé schopni zvolit nového primátora a nejužší vedení města se dosavadní primátor Otaka Divíšek vzdal dalšího výkonu pravomocí primátora města. Jak se uvádí v tiskové zprávě magistrátu města, tento krok učinil Divíšek s ohledem na povinnosti vůči svému novému zaměstnavateli.

Vzhledem k výsledku včerejšího ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Hradec Králové, které nezvolilo nového primátora ani jiného člena vedení města, vykonává v souladu se zákonem o obcích pravomoci statutárního zástupce města dosavadní náměstek primátora Ing. Josef Malíř.
Své pravomoci také nadále vykonávají i ostatní náměstci primátora a rada města, jejíž mimořádné jednání se ve stávajícím složení uskuteční dne 16. listopadu 2010. Na programu budou zařazeny pouze body týkající se pravomoci tohoto orgánu města, jejichž projednání již z časových nebo jiných závažných důvodů nelze odkládat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme