Dívčí válka trhala rekordy, do amfiteátru přišlo 1200 lidí!

přírodní divadlo bylo plné. zdroj foto: www.facebook.com/divcivalka
přírodní divadlo bylo plné. zdroj foto: www.facebook.com/divcivalka

Rekordní návštěvnost zaznamenalo v sobotní podvečer legendární divadelní představení Františka Ringo Čecha Dívčí válka. Na hru v podání pražského Divadla Artur  přijelo do Amfiteátru Chlum neuvěřitelných 1200 diváků. Příjezdová komunikace vedoucí k areálu byla doslova zarovnána parkujícími automobily. Diváci, kteří dorazili až na poslední chvíli již nenašli místo k sezení na dřevěných lavicích  a museli se uvelebit na trávě.

Návštěva rekordní pro pořadatele i pro herce

Podle Jakuba Zvěřiny z pořádajícího občanského sdružení Amfiteátr Chlum přišlo do přírodního divadla 1200 návštěvníků. Jde tak o rekordní návštěvu. Podobně to mají ovšem i protagonisté Divadla Artur. Jak uvedl jeho principál Jindřich Kriegel, před takovou návštěvou ještě nikdy nehráli. Běžně na jejich představení na letní scéně Harfa v Praze chodí okolo 300 lidí. Jejich dosavadní rekordní návštěvnost na jedno představení byla přibližně 900 lidí a té dosáhli shodou okolností loni při představení "Hledám milence, zn. spěchá" právě v Amfiteátru Chlum.

Letos do "amfíku" na Divadlo Artur ještě jednou

Z velké návštěvy rozhodně obavy neměli. "Tréma nebyla, naopak, velmi jsme si to užili," uvedl Kriegel. Jak dodal, již se těší na další vystoupení, které se v Amfiteátru uskuteční 24. srpna. "Přijedeme s představením Tři v háji, Jde o divadelní adaptaci stejnojmenného literárního bestselleru trojlístku autorů Michal Viewegh, Halina Pawlovská a Iva Hercíková," uvedl principál. Děj hry řeší především krizi středního věku, lásku a sex. Představení není vhodné pro nejmladší věkové skupiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme