Divadlo Jesličky čeká rekonstrukce

Budova Jesliček v Hradci Králové, ve které se nachází stálá scéna literárně - dramatického oboru ZUŠ Na Střezině, projde rozsáhlou rekonstrukcí. Plánované opravy mají být zahájeny do dvou let a vyjdou na dvacet milionů korun.

Hradecká radnice chce sehnat finance na rekonstrukci, která bude probíhat za provozu, ještě do konce tohoto roku. „V rámci řešení celé Základní umělecké školy Na Střezině, která je v několika nevyhovujících objektech, vyžaduje budova Jesliček téměř generální opravu. V bývalých jeslích dnes sídlí také výtvarný obor, který bychom museli přemístit před rekonstrukcí na jiné místo. Již v minulosti jsme se dohodli, že tato budova by sloužila jen pro literárně-dramatický obor,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. V soutěži  na projektovou dokumentaci se ukázalo, že částka za projekt se vyšplhá až na 700 tisíc korun a rekonstrukce bude stát zhruba dvacet milionů korun. „Budova Jesliček je naprosto v dezolátním stavu a za léta tam nepřišla ani koruna. Po osobní návštěvě a konzultaci přímo na místě jsme došli k názoru, že peníze musíme sehnat ještě v letošním roce,“ dodal Soukup.
Budovu bývalých městských jeslí v Brandlově ulici získala škola v roce 1991, dnes nazývanou podle původního účelu "Jesličky''. Tento název používá od té doby také ochotnický divadelní soubor, který zde vystupuje.  V komorním sále pro 120 diváků se týdně uvádí dvě až tři představení pro veřejnost. Repertoár divadla tvoří kusy klasické i avantgardní, studentská představení, poezie, cestopisy či  kabarety. V Jesličkách působí kromě školních souborů ještě další ochotnické divadelní skupiny, které jsou složeny převážně z absolventů školy, ale i z dalších příznivců divadla.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme