District 5 – první hradecký bar, kde si mohou dospělí hrát

Berou vás deskové hry? Můžete jásat, v Hradci už několik týdnů funguje bar, kam si můžete přijít popít, něco malého pojíst, ochutnat dobrou kávu, zakouřit vodní dýmku, ale hlavně si můžete vybrat z nabídky více než stovky deskových her. Spolu s přáteli a podobnými nadšenci tak můžete strávit příjemné odpoledne a večer. Bar se jmenuje District 5 a sídlí v budově Českého rozhlasu v Havlíčkově ulici.

Šéfové baru Ondřej Plas a Ondřej Sitař provozují bar od začátku září a cílí především na studenty a mladé lidi, kteří nechtějí do hospůdek chodit jen pít, ale rádi si i něco zahrají. "Deskové hry nejsou však jen zábavou pro mladé, pravidelně nás navštěvují i hráči s věkem od čtyřiceti do šedesáti let," říkají s úsměvem. A jak to v takovém baru chodí? V podstatě úplně stejně jako v každém jiném, až na to, že si můžete vybrat z nabídky několika desítek deskových her. K dispozici jsou ty pro začátečníky, ale i ty pro fajnšmekry. Můžete přijít ve dvou i ve větší skupině, rádi vám tam stručně vysvětlí i pravidla. "Víme, že podobný bar je v Praze, tady v Hradci jsme první. Přemýšleli jsme o tom už dlouho, v podstatě jsme jen hledali vhodnou lokalitu," řekl Ondřej Plas.

Za půjčení hry se platí minimální poplatky, a pokud v baru něco utratíte, částka se tím snižuje. Je možné si přinést i vlastní hru, pokud by vám tamní nabídka nestačila. "Tady budeme rádi, když nám novu hru třeba představíte a vysvětlíte nám ji," říkají provozovatelé baru. Pokud vás hraní láká, ale nemáte dost podobně naladěných přátel, přímo pro vás jsou určené úterky. To je půjčení her bez poplatku a můžete se třeba přes facebookové stránky domluvit s dalšími.

Provozovatelé baru jsou plní energie a plánů. Každý měsíc se v salónku pořádá výstava. Zavádějí také tzv. English Café. V tento den se v baru bude mluvit pouze anglicky. "Chceme, aby náš podnik byl přátelský i ke studentům a lidem ze zahraničí. Budou se zde cítit dobře a my Češi se alespoň procvičíme v angličtině," plánují. První English Café se koná 24. října. Své přednášky tam budou mít i cestovatelé. Se svými zážitky už se například podělili odvážlivci, co se účastnili závodu tuk-tukem napříč Indií. "Líbilo by se mi sem přivést jednou za měsíc i nějakého vědce, který by přiblížil vědu nebo nějaký nový objev lidem," plánuje Ondřej Sitař.

Bar je i místem, kde se daří kultuře. Vystoupí tam divadelníci, kteří si říkají Paleťáci. Klub má za sebou i taneční vystoupení, na konec října se chystá koncert skupiny TRIPHONIX. V baru se pravidelně hrají i vědomostní kvízy. Vítěz se může těšit na lákavou výhru - velkou redbulovou loď. "Co se týká nabídky, chceme podporovat místní výrobce. Čepujeme hradecký Klenot, cider a limonády máme z Kostelce nad Orlicí, k snědku prodáváme sušené Maso HERE vyráběné v Hradci nebo sýry z rodinné farmy v Plotištích," dodává Ondřej Sitař.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme