Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | Slavia |

Díky výhře nad Slavií mají hokejisté jisté čtvrtfinále play-off

foto-mountfieldhk.cz
foto-mountfieldhk.cz

Jistou pátou pozici v konečné tabulce po základní části hokejové extraligy a přímý postup do čtvrtfinále play-off mají  hradečtí hokejisté díky nedělní výhře nad pražskou Slávií. Nemalou měrou k tomu přispěly i výsledky soupeřů na ostatních stadionech. Šesté Pardubice díky prohře se Spartou naopak účast v play-off jistou stále nemají. Hradecký hokej tak má i ve své druhé extraligové sezóně s předstihem zajištěnu účast v závěrečných vyřazovacích bojích. Tam bude jeho prvním soupeřem patrně Sparta Praha.

Hradec začal utkání o poznání lépe. Gólově se prosadil proti nejistě chytajícímu Adamu Svobobovi již ve čtvrté minutě Tomáš Pospíšil, který forhandovou střelou poprvé rozvlnil slávistickou sít – 1-0. Druhá gólová radost na sebe nenechala dlouho čekat. V 11. minutě putoval za hrubost na trestnou lavici slávistický Valach a domácí početní výhodu dokázali využít. Jaroslav Kudrna ukázkově vybruslil po kruhu na osu hřiště a přesnou pohotovou střelou překonal Svobodu podruhé – 2-0.

Ve druhé třetině Slavia zvýšeným pohybem po ledě převzala otěže zápasu a její úsilí bylo korunováno v 31. minutě snížením na 2-1, když Bednář našel přesnou přihrávkou najetého Pletku, který pohotovou střelou prostřelil přesouvajícího se Kantora. Za stejného stavu se šlo i podruhé do kabin.

Drama až do konce

Pražané vycítili ve třetí třetině šanci na srovnání skóre a nabídnuté body chtěli urvat stůj co stůj. Naopak domácí hokejisté se prezentovali nervózním defenzivním výkonem. Podařilo se jim sice v 53. minutě po střele Martina Plaňka od modré a přesné teči Tomáše Mertla zvýšil na 3-1, ale o dvougólový náskok přišli o tři minuty později. Na trestnou lavici putoval Jiří Vašíček, který  za Kantorovou brankou tvrdě dohrál Šenkeříka a Slavia bleskově vyrovnala. Do odkryté branky střílel Vlasák, ke kterému se odrazil kotouč po skrumáži na brankovišti – 3-2. 

Na víc se však Slávisté nezmohli a tři body zůstávají doma. 4356 diváků tak v závěru utkání mohlo slavit přímý postup domácích hokejistů do play-off.  Trefně zhodnotil utkání nejen se Slávií hlavní kouč hradeckýc Peter Draisaitl: "Slavia v týdnu porazila Třinec, na který jsme tady neměli nárok, a v Boleslavi prohrála v oslabeních. Takže nám bylo jasné, že to bude těžký zápas. Měli jsme dobrý nástup, ale potom jsme byli hodně vylučovaní. Můžeme se na tabulku koukat, jak chceme, ale Slavia má na přesilovky kvalitní hráče. Měli jsme co dělat, abychom zuby nehty udrželi tři body, kluci se o výsledek malinko báli. Ale vyhrálo se a proti dobrému soupeři, takže můžeme být spokojeni."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme