Devítiletka v Plotištích dostane šanci


Hradecká radnice ustoupila od svého záměru, zrušit druhý stupeň Masarykovy základní školy v Plotištích nad Labem.
Ve škole měl být zachován pouze první stupeň, žáci vyšších ročníků by museli dojíždět do jiných základních škol ve městě. Tento plán vzbudil protest místních obyvatel a rodičů žáků. Důvodem plánovaného kroku je nízký stav, který zde nedosahuje průměru 17 žáků ve třídě. Magistrát proto musí doplácet na mzdy pedagogů. Jak uvedl hradecký primátor Otakar Divíšek, škola má nyní tři roky, aby získala dostatečný počet žáků. Bude záležet na novém vedení, na které je vypsáno výběrové řízení, zda dokáže vyvést školu z ekonomických problémů a přesvědčit o kvalitách školy.
Plotišťská škola není jediná v Hradci Králové, ve které ubývají žáci a je ohrožena její existence. Jedná se nejméně o další tři školy, kde je situace obdobná. „Veřejnost bude včas informována, o které školy se jedná,“ sdělil mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Odhaduje se, že počet dětí v následujících letech nebude narůstat. Demografická křivka má klesající tendenci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme