Štítky: | startovací byty | byty |

Devět bytů chce město pronajmout rodinám s dětmi, stejně jako o ty startovací, se o ně bude losovat

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

Vedle startovacích bytů, na které město vypisuje letos na podzim výběrové řízení, se budou moci o pronájem bytů s nízkým nájmem hlásit také rodiny s dětmi. I pro ně město vypisuje výběrové řízení. K pronájmu je zatím devět bytů o větší dispozici a rozloze, a to na Gočárově třídě, v ulicích Gagarinova, Střelecká, Pod Zámečkem, Dukelská, Jungmannova a Divišova. Uchazeči musí splňovat několik podmínek, například musí být rodičem minimálně jednoho dítěte do 15 let, musí mít trvalý pobyt nebo zaměstnání v Hradci Králové a nesmí být dlužníkem města a jeho organizací. Příjem žádostí bude probíhat pouze osobně na magistrátu města Hradec Králové, a to ve dnech 3., 10. a 15. listopadu.

„Ačkoliv bytů je zatím k dispozici devět, tak postupně bude jejich počet narůstat. Jedná se o byty v poměrně atraktivních lokalitách a s takovou dispozicí, která je právě pro rodiny s dětmi ideální. Žadatelé se mohou ucházet o menší byty s dispozicí 1+1, ale v nabídce jsou také byty o větších rozměrech s dispozicí 1+4,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast městského majetku Pavel Marek. Byty se nacházejí na Gočárově třídě v domě čp. 760, v Divišově ulici čp. 830, Jungmannově ulici čp. 1395, Pod Zámečkem čp. 1836, Gagarinově ulici čp. 588, Střelecké čp. 748 a na Dukelské třídě čp. 812. Kompletní seznam bytů spolu s jejich rozlohou a dispozicí naleznou zájemci na stránkách odboru správy majetku města, webových stránkách města nebo úřední desce.

Spolu s tím jsou zde pokyny, jak postupovat v rámci výběrového řízení. „Je třeba dodržet několik základních podmínek, většina z nich je obecně známá a je stejná jako u startovacích bytů. Žadatel musí být plnoletý, být rodičem nejméně jednoho dítěte do 15 let, musí být zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti, musí mít hlášený trvalý pobyt v Hradci Králové nebo zde musí být zaměstnán, a naopak nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených organizací,“ doplňuje náměstek Marek. Nájemné je v těchto bytech určeno ve výši 61,05 Kč/m2měsíčně.

Vyplněné žádosti o pronájem bytů pro rodiny s dětmi budou přijímány pouze osobně ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin v zasedací místnosti č. 199/A v prvním patře pravého křídla budovy hradeckého magistrátu v ulici Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. V případě, že o stejný byt požádá více žadatelů splňujících podmínky výběrového řízení, uskuteční se losování, a to 6. prosince v 15 hodin v zasedací místnosti č. 94. v levém křídle budovy magistrátu. Pro případ, že s vítězem losování nájemní smlouva nebude uzavřena, budou losováni pro každý byt dva náhradníci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nová bytová rezidence se začne stavět v ulici Na Střezině

Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské…
Čtěte více

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Kolem Piletického potoka by mohly vyrůst byty, obchody i školka

Moderní čtvrť pro více než dva a půl tisíce obyvatel, malé obchody a služby nebo mateřská škola. I tak by mohla podle vypracovaných studií v budoucnu vypadat nová čtvrť v lokalitě Severní zóna, která je plánována v návaznosti na protipovodňové úpravy a revitalizaci Piletického…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme