Děvčata se propadla do studny, ven je dostali za 20 minut

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR

Na druhý květnový svátek měli hasiči a záchranáři plné ruce práce také na Hradecku. V obci Chlum nedaleko Hradce Králové se čtvrt hodiny po poledni podařilo díky bleskurychlé akci zachránit život dvou šestiletých děvčátek.

Obě děvčata si hrála na krytu studny na dvoře provozovny, kde pracuje otec jedné z nich, informovala Policie ČR. Polovina betonového krytu se pod nimi prolomila a obě děvčata spadla do zhruba 10 metrové hloubky, kde začínala vodní hladina. 

"Přes šok a zranění se zachovaly velmi duchapřítomně a začaly tak zvaně šlapat vodu. Zbytky betonu se naštěstí zachytily o trubky, kterými je studna protkána," informovala Ivana Ježková z Police ČR. Jejich třetí mladší kamarádka, která si na dvoře také hrála, běžela okamžitě pro pomoc. K záchranné akci vyrazili profesionální i dobrovolní hasičů a všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Děti byly za zhruba 20 minut po neštěstí předány do rukou lékařů. "Obě děvčata byla silně podchlazená, v šoku a se zraněním, která naštěstí nejsou, dle vyjádření lékaře, život ohrožující," doplnila policejní mluvčí Ježková. Doplnila ještě, že policisté na místě začali všechny okolnosti neštěstí vyšetřovat. "V tuto chvíli není možné říci, zda se kdokoliv dopustil trestně právního nebo přestupkového jednání. Nejdůležitější je zcela jistě ale fakt, že jsou obě děvčata v pořádku," uzavřela Ivana Ježková z Policie ČR.

Foto: Policie ČR Foto: Policie ČR

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme