Dětské hřiště v centru města nebude, obyvatelé jsou proti

Děti v Hradci to nebudou mít lehké. Některým obyvatelům vadí a odmítají například budování nových dětských hřišť. Dokládá to i případ plánovaného parku Skleněnka v centru města poblíž Hořické ulice.

V okolí vlakového nádraží chybí pro děti jakákoli možnost vyžití. Nový park Skleněnka s dětským hřištěm to mohl vyřešit. Místní se ale postavili radikálně proti. Děti prý dělají hluk, a tak majitelé pozemků odmítli prodat parcely městu. Nový park s prolézačkami nebo hřištěm pro petanque tak nevznikne.
Majitelé mají prý se svými pozemky jiné plány, město má smůlu "Chtěli jsme vykoupit pozemky, ale vyjednávání selhalo. Setkali jsme se s absolutním nesouhlasem vlastníků pozemků i sousedů. Hlavní argument byl, že by do parku chodily děti a příliš hlučely," popsal situaci Mladé frontě Dnes Jiří Svátek, který řídí odbor rozvoje města na hradeckém magistrátu. Podle Svátka chtějí místní na pozemcích stavět.
Město chtělo park vybudovat mezi domy v ulicích Hořická a Dukelská, kde se vznikem rekreační zóny počítá i územní plán. Architektonickou studii dokonce před časem schválila i rada města a Hradečané mohli pro hřiště vybrat jméno. Zvítězil název Skleněnka podle nedaleké Skleněné věže.
Úpravy pozemků už mohly dávno začít, zdejší obyvatelé ale nedaly souhlas. "Když jsme nemohli vykoupit pozemky, uvažovali jsme alespoň o části, kterou vlastní město. Ale ani k tomu jsme nezískali souhlas sousedů," dodal MF Dnes vedoucí odboru rozvoje města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.8.2011 16:57
Trin  (Nováček)
Tak ať aspoň zákážou vstup čoklům a ožralům na existující hřiště. Je to pak obechcané, válí se tam hovna, nedopalky, flašky a jiný humus.
21.8.2011 12:48
rzr  (Nováček)
Zakážou?Jako zakážou ještě víc? A nestačilo by,dyby Městská Policie dělala to, za co je placená?
Jinak myslím, že neudělat dětské hřiště v centru je super nápad, aspoň si lidé s dětmi uvědomí, že HK není město pro ně.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme