Derner bude kandidovat do Senátu

Bývalý starosta Třebechovic a bývalý krajský vicehejtman Vladimír Derner bude na Královéhradecku kandidovat do Senátu. Dernera nominovala jeho mateřská KDU-ČSL. Vážným soupeřem mu bude současný senátor Karel Barták (nezávislý). Ten už však nebude moci počítat s podporou lidovců. Původně měl do Senátu kandidovat i současný hejtman Pavel Bradík (ODS) ale nakonec nebude.

"Je čas ukončit převahu ODS v senátu i na Královéhradecku. Drahé parkování, nejvyšší daň v republice z nemovitosti, zastavení pokračování D11 či malá transparentnost veřejných rozhodování. To jsou výsledky práce této strany v městě a kraji, které budu chtít jako senátor změnit," uvedl ke svým prioritám Derner, který se dlouho připravoval na souboj se současným hejtmanem Pavlem Bradíkem. Ten však nakonec do senátu kandidovat nebude.
Na Královéhradecku nikdy v historii senátních voleb nevyhrál kandidát ODS. Derner tak věří, že se mu podaří nepřerušit tradici. Podporu do volebního boje už Dernerovi slíbili Nestraníci, kteří budou společně s KDU-ČSL kandidovat pod hlavičkou Koalice pro Královéhradecký kraj do krajského zastupitelstva.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.5.2008 11:22
diviš (neregistrovaný)
Po dlouhé době konečně slušný kandidát.Přesto,že jsem stálým voličem ODS máte můj hlas pane Derner.
Kdyby kandidoval Bradík snad se odstěhuju z Hradce.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme