Derby se vším všudy: Hradec - Pardubice 2:2

V neděli 28. července se začala psát další kapitola historie fotbalového klubu FC Hradec Králové. Votroci po sestupu z nejvyšší soutěže vkročili v nedělním parném odpoledni do Národní fotbalové ligy. A šlo hned o křest ohněm - pod "lízátka" zavítal totiž soused z Pardubic. První zápas v nové sezóně a hned derby! Votroci sice před začátkem sezóny avízovali, že chtějí hrát účtočně a bojovat o návrat mezi elitu, ale Pardubicím vyšla na výbornou letní příprava. Podle papírových předpokladů se dala očekávat otevřená ofenzivní partie.

Zápas začaly oba celky svižně, hned v prvních minutách byly vidět nové posily Votroků v základní sestavě. Již v 1. minutě zkoušel přelobovat Frydrycha v pardubické brance Ondřej Kraják, ale mířil nad branku. Ve 3. minutě se zase předvedl navrátilec Adrian Rolko, který si vysloužil žlutkou kartu za faul v půli hřiště. V 7.minutě přišla nebezpečná situace před hradeckou brankou, když hosté zahrávali roh. Hundákův centr šel přesně do vápna a jen shodou náhod a nepřesností míč nikdo netrefil. O pár okamžiků později měli hosté další příležitost, ale Lindr nebezpečný Rešetárův pokus zblokoval. Pardubice měly více ze hry a bohužel vítr do plachet jim přidal ještě Rolko. Ten v 15. minutě zahrál nechtěně dlouhý míč rukou, po odpískání balón ještě zakopl a nemohlo následovat nic jiného než druhá žlutá karta a následná červená. Votroci tak hráli od 15. minuty v úmorném vedru jen v deseti. Šance na výhru domácího celku se začala ztenčovat. Jenmože s odchodem Rolka z hřiště zmizel i útočný fotbal.

Nuda v Hradci

Pardubice se rozhodně nesnažily využít získanou početní výhodu a Votroci se v oslabení nikam nehnali. Na dlouho se tak na hřiště dostala těžká nuda. Tu se snažili hráči rozehnat až závěrem poločasu. V dresu černobílých byla hodně vidět další posila - Tomáš Kučera. Jeho rychlé průniky a nebezpečné centry však spoluhráči nedokázali zužitkovat. Podobně na tom byli ale i hosté, jejich útočná aktivita končila vždy dostatečně daleko před Lindrovou brankou. Do velké šance se však přesto dostali - v samotném závěru prvního poločasu se přes hradeckou obranu doslova probojoval Rešetár, ale opět pohořel na výborném Lindrovi.

Druhý poločas začal pro Votroky relativně dobře. Hned po úvodním hvizdu se vrhnuli do útoku, a po skrumáži byl ve vápně faulován střídající Malínský. Nařízený pokutový kop zahrával Hochmeister a zahrál ho velmi špatně - mířil doprostřed brány, kde byl připravený Frydrych, který jeho pokus vyrazil. Hosté mohli odpovědět v 51. minutě, ale Jeřábkův vysoký volej těsně minul hradeckou branku. Z protiútoku útíkal na branku osamocený Malínský, našel Asima Zece, ale ten z těžkého úhlu hlavou minul. "Ostrou" desetiminutovku druhého poločasu zakončili hosté. V 55. minutě Z 20 metrů vystřelil tvrdě k tyči Hundák a Lindr jen sledoval, jak míč končí v síti - 0:1. Domácí se však nevzdávali a tlačili se dopředu. V 60. minutě se hezky uvolnil asi nejlepší hráč domácích Kučera, obešel dva protihráče a tvrdě zakončil. Jeho pokus jen těsně minul tyč Frydrychovy branky. A Votroci pokračovali ve svém tlaku. V 65. minutě byl faulován pronikající Kučera, přímý kop zahrával Kulič a jeho pěkný centr poslal pod břevno Janoušek. Jenomže tam už čekal připravný Frydrych, který míč vyrazil. Jestliže první poločas byla nuda, druhé dějství mělo opravdu "šťávu". 4350 diváků (!) i přes nepříznivý průběh hry mohlo být s předváděnou hrou spokojeno. Bohužel s přibývajícími minutami se vkrádala na kopačky domácího celku nervozita, obrana navíc často nestíhala. V 72. minutě se tak do třetí vážné příležitosti v zápase dostal Rešetár, ale i tentokrát pohořel na Lindrovi. Bohužel ve skrumáži se zranil domácí kapitán Hochmeister, takže obrana ještě více oslabila.

Drama až do konce

Překvapivě to však přineslo absolutní obrat. Hradec přestal myslet na obranu a vrhnul se do útoku. Po pravé straně se v 76. minutě probíjel k bráně jeden z hradeckých útočníků, byl stažen a kopala se druhá penalta. S tou Šisler naložil na výbornou, na tvrdou střelu k tyči Frydrych nedosáhl - 1:1. A o minutu později bylo pro domácí vše ještě lepší. Prakticky po rozehrání se do rychlého brejku za obranu dostal Kraják, přeloboval Frydrycha a skóroval - 2:1. Hradec dokonale otočil. Ale radost domácích netrvala dlouho. V 84. minutě si místo mezi hradeckými obránci udělal nový muž na hřišti Kakrda a překonal Lindra - 2:2. A vynikající podívaná pokračovala. V 87. minutě se uvolnil Malínský, jeho centr našel ve vápně Kuliče a jeho pokus na poslední chvíli zblokovala hostující obrana na roh. Na druhé straně mohl po rychlém průniku vstřelit branku Jeřábek, ale míč na poslední chvíli hradečtí obránci zblokovali. I přes vysoké tempo na obou stranách již branka nepadla. Derby Hradec Králové - Pardubice tak skončilo po výborném druhém poločase smírně 2:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.7.2013 15:11
fanoušek FC HK (neregistrovaný)

Velké zklamání,jak to bude asi venku kde po nás všichni "pujdou!Za dané situace asi zaplať pán bůh za bod.Rolko zcela zbytečně oslabil mužstvo.Čekal jsem že s Kuličem povedou mužstvo a on vyvede takovou pitomost.Divím se že KULIČ NEHRAJE OD ZAČÁTKU,aby dal goly a pak se nechal vystřídat.Na tuto soutěž určitě má,ale trenér mu musí najít místo v sestavěm a hráči na něj hrát!!!jestli se během pár zápasů nevytvoří dobrý a sehraný tým není nárok na postup.
Disciplína a nasazení to je hlavní deviza v této soutěži.Příkladem je nadupaná M Boleslav se Štajnerem a Baník jim nedal šanci.Tudy vede cesta k úspěchu.Fotbalově je to ještě daleko horší než GL a tam až na pár týmů je to velká bída!!!!Zdar FC HK

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme