Děkanem hradecké pedagogické fakulty bude Vladimír Jehlička

Akademický senát Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové tento týden zvolil novým děkanem fakulty čtyřiapadesátiletého Vladimíra Jehličku. V červnu by měl po jmenování rektorkou ve funkci nahradit dosavadního děkana Vladimíra Wolfa, řekl kancléř univerzity Ondřej Tikovský.
"Jehličku, který působí na katedře fyziky a informatiky a je také proděkanem pro rozvoj fakulty, zvolilo v prvním kole 11 ze 13 členů akademického senátu," řekl Tikovský. Jehlička ve svém předvolebním programu sliboval například akreditace studijních aktivit nabízených v rámci celoživotního vzdělávání, zakládání společných vědeckých pracovišť s Akademií věd ČR či rozvoj e-learningu a publikování studijních materiálů v elektronické podobě. O funkci děkana pedagogické fakulty usilovali tři kandidáti.
Hradeckou univerzitu čekají příští týden také volby nového rektora. O místo znovu usiluje současná rektorka Jaroslava Mikulecká, která se utká s Ivanem Hruškou z ústavu filozofie, politologie a společenských věd a s Antonínem Slabým z katedry informatiky a kvantitativních metod, který nyní zastává funkci prorektora pro tvůrčí činnost a vnější vztahy univerzity.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme