Dejte si kafe s hercem Ondřejem Malým nebo rektorem univerzity a pomozte dobré věci

Ondřej Malý - ambasador kampaně
Ondřej Malý - ambasador kampaně | autor: FB prostorpro

Královéhradecká nezisková organizace PROSTOR PRO už o sobě několik dní dává vědět prostřednictvím informační kampaně #dávám_prostor. Hlavním cílem kampaně je zvýšit u veřejnosti povědomí o podstatě, důležitosti a potřebnosti sociální práce s dětmi a dospívajícími, kteří se – drtivě ne vlastní vinou – ocitli v obtížné životní situaci. Kampaň vrcholí dnes 28. listopadu na Giving Tuesday, největší světový svátek dárcovství. Můžete si přijít dát kávu s ambasadory této kampaně. Jsou jimi: Ondřej Malý, herec Klicperova divadla a držitel Českého lva, rektor Univerzity Hradec Králové, prof. Kamil Kuča, bývalý klient NZDM KLUBÍK a KLÍDEK, Jan Kopic, v současnosti sociální pracovník NZDM Likusák v organizaci RATOLEST BRNO, z.s., a David Petr, ředitel PROSTOR PRO, o.p.s. Lidé si s nimi budou moci přijít vypít kávu a popovídat si o tom, jak se dává prostor v Hradci Králové.

"Chceme, aby se o rizicích a nástrahách dětství a dospívání nemlčelo. Ročně naši odbornou pomoc vyhledají stovky dětí. To jsme si řekli společně s několika hradeckými osobnostmi, oslovili kavárnu CrossCafe a pustili se do práce. Takhle se zrodil koncept kampaně #dávám_prostor,“ vysvětlil Marek Nagy, fundraiser PROSTOR PRO, o.p.s.

V září odstartovala první část kampaně s cílem rozšířit povědomí o fungování malšovických nízkoprahových klubů KLÍDEK a KLUBÍK. „Formou plakátů, videí, brožury a rozhovorů v médiích přibližujeme vybrané problémy dětství a dospívání v rizikovém a disfunkčním prostředí a upozorňujeme na negativní jevy s tím spojené. Poslední fáze kampaně bude věnována aktivnímu získávání finančních prostředkům na podporu PROSTOR PRO při práci s ohroženými dětmi a dospívajícími v jejich nízkoprahových klubech KLUBÍK a KLÍDEK," upřesnil Nagy.

„Cílem kampaně je nyní vyzvat veřejnost k podpoře naší práce v nízkoprahových klubech KLUBÍK a KLÍDEK – říct Hradečákům, že teď i oni mohou dát prostor pro změnu k lepšímu,“ doplnil David Petr, ředitel PROSTOR PRO, o.p.s.

Ještě dnes si můžete ve všech kavárnách CrossCafe v Hradci Králové zakoupit propagační samolepky nebo placky #dávám_prostor.

Během úterý 28. listopadu budou ambasadoři kampaně přítomni na jednotlivých pobočkách CrossCafe v Hradci Králové v těchto časech:

10.00 hodin - herec Ondřej Malý v CrossCafe Kopeček,

10.00 hodin - David Petr, ředitel PROSTOR PRO, o.p.s., v CrossCafe Gočárova,

10.00 hodin - Jan Kopic, bývalý klient PROSTOR PRO a nyní sociální pracovník NZDM Likusák v Brně, v CrossCafe OC Atrium,

14.00 hodin - prof. Kamil Kuča, rektor Univerzity Hradec Králové, v CrossCafe Knihovna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Mobilní klub bude pomáhat dospívajícím, kteří se potulují po Hradci

První mobilní klub pro děti a dospívající by mohl v budoucnu brázdit ulice Hradce. Pomáhal by jim přímo v ulicích zvládat potíže, které jsou typické v dospívání. Právě 9. prosince startuje hradecká kampaň, během které můžete na rozjezd mobilního klubu přispět finanční částkou.…
Čtěte více

Dříve narození se mohou těšit na svůj klub. Dřevěnka se bude otevírat za pár dní

Hradec Králové je město, které se snaží přispívat k seniorům k lepšímu životu. Ať už to jsou preventivní programy, které pořádá městská policie, sportovní hry pro seniory nebo třeba kurzy, kde se senioři učí pracovat s počítačem. V loňském roce Hradec získal dokonce nejvyšší…
Čtěte více

Malšovicemi projde lampiónový průvod s pohádkovými bytostmi

Obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO letos slaví 18. narozeniny a při té příležitosti Hradcem Králové putuje výstava fotografií z činnosti organizace. V říjnu je v nákupním centru Aupark a pak se přesune do centra města a bude například i v Bio Central.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme