Dealeři hašiše a nebo řidič autobusu s drogami v těle. I to byl Hip Hop Kemp

Drogy jsou problémem festivalu.
Drogy jsou problémem festivalu. | autor: Ilustrační foto: pixabay.com

I letošní ročník Hip Hop Kempu byl z pohledu policie nejrizikovějším festivalem. Jejich zvýšená aktivita i velké nasazení mají své oprávnění. Jeden z nejvýraznějších úspěchů společného působení policistů a celníků je odhalení dvou cizinců, kteří se snažili pronést do areálu více než 610 gramů hašiše. Druhým závažným případem bylo odhalení řidiče autobusu, který vezl několik návštěvníků festivalu a který byl pozitivně testován na přítomnost omamaných a psychotropních látek v těle. Několik z jeho pasažerů navíc u sebe také mělo drogy.

Policisté si pochvalují spolupráci s celním úřadem. "Zkontrolovali jsme stovky osob, zaměřili se zejména na přepravu omamných a psychotropních látek. Na jejich vyhledávání se významně podíleli také speciálně vycvičení služební psi z Celního úřadu pro Královéhradecký a Pardubický kraj. V rámci společných kontrol celníci poprvé využili jejich nový přístroj zvaný itemizér, který velmi rychle identifikoval s vysokou přesností a citlivostí přítomnost konkrétních omamných a psychotropních látek i ve stopovém množství ze stěrů různorodých ploch. Celníci pomocí speciálních papírků, které následně do přístroje k analýze vložili, stírali volanty, sedadla automobilu, obaly, nebo také dlaně kontrolujících osob či jiné části jejich těl," uvedla Jitka Fajstavrová z Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

A jaká byla celková bilance zasáhů policistů a celníků?
Zkontrolovali přes 2 400 osob a přes 1 200 automobilů, ať již osobních, nákladních či autobusů. Bylo zadrženo 22 osob, neboť byly podezřelé ze spáchání trestné činu (v drtivé většině na úseku "toxi") a přes 160 osob u sebe mělo menší množství drog, což bylo zadokumentováno a řešeno. Z celkového počtu řidičů jich řídilo pod vlivem alkoholu 13, pod vlivem psychotropních a omamných látek 45 a policisté dokonce zastavili i řidiče, který vůbec neměl řidičské oprávnění. Na kaucích, které se ukládájí především za spáchání závažných dopravních přestupků jako garance přítomnosti podezřelého při následném správním řízení, byly uloženy řidičům kauce v celkové hodnotě 850 000 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Noční Hradec zažijete z Bílé věže i na koloběžkách

Prodloužený víkend v Hradci Králové nabídne Skutečný festival chutí, Noční koloběžkování i noční prohlídku hradecké dominanty Bílé věže. Pondělní státní svátek Den vítězství si můžete připomenout s Československou obcí legionářskou na Eliščině nábřeží u Památníku Tří odbojů…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme