Dárci krve se mohou těšit na novou transfúzní stanici v nemocnici. Hotová bude v listopadu

Dárci budou mít moderní transfúzní stanici.
Dárci budou mít moderní transfúzní stanici. | autor: pikist.com

Výstavba nového transfúzního oddělení v hradecké fakultní nemocnici se pomalu chýlí ke konci. Areál zhruba za 140 milionů korun by měly být dokončen lets v listopadu. Stará budova byla již ve velmi nevyhovujícím stavu. Informaci přináší Český rozhlas Hradec Králové. Nová budova poskytne moderní zázemí asi šedesáti zaměstnancům.

„Už léta jsme čekali na stavbu nové budovy," říká pro rozhlas lékařka transfúzního oddělení ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové Jitka Černohorská. Nová budova transfúzního oddělení nemocnici přinese nový provoz a nové zázemí pro výrobu transfúzních přípravků podle požadavků Státního ústavu pro kontrolu léčiv na výrobu léčiv. A tím pádem přinese i nové a hezké prostředí pro dárce krve. A bude to znamenat i ulehčení práce zaměstnanců transfúzní stanice, protože vše bude v nových a vyhovujících prostorách.

V novém areálu transfúzního oddělení bude pracovat zhruba 60 zaměstnanců.

Podle stavbyvedoucího Pavla Svobody jsou práce téměř u konce. „V tuto chvíli práce postupují podle smlouvy o dílo a k tomu vázaných dodatků. Máme hotovou hrubou stavbu a fasádu, jak zateplenou, tak provětrávaný plášť. Uvnitř jsme těsně před dokončením sádrokartonových příček a připravujeme se na montáž a kompletaci vnitřních technologií. A současně přípravu podlahových krytin."

„Výstavba nového objektu transfúzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové bude stát zhruba 140 milionů korun. Je to tak, že dotace ze státního rozpočtu činí asi 70 procent částky a zbytek dofinancuje nemocnice z vlastních zdrojů," dodává mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

První dárci by tak do nových prostor transfúzního oddělení ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové mohli přijít na začátku roku 2021.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více

Smysl pro tumor, seriál se v hradecké nemocnici natáčel hlavně o víkendech

Seriál Smysl pro tumor, který po osm nedělních večerů, vysílala Česká televize, upozornil veřejnost na problematiku onkologických onemocnění a možnosti jejich léčby. Televizní štáb záběry z lékařského prostředí natáčel předminulý rok na vybraných pracovištích Fakultní nemocnice…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme