Další vlna privatizace bytů se změnami

Třetí vlna privatizace bytů přinese oproti předchozím dvěma etapám několik změn. Hlavní změnou bude pravděpodobně cena. Byty výrazně podraží a nabízet se budou za čtyřnásobek ceny bytů z druhé privatizační vlny, minimálně však za 4000 Kč za metr čtvereční.
Jak uvedl vedoucí bytového odboru magistrátu Ján Račák, kvůli vyšší ceně ale bude možné čerpat hypotéční úvěry, což při v předchozích dvou etapách nebylo možné. "Poprvé se nebudou privatizovat jen domy s byty, ale také bytové domy s kryty civilní obrany a nebytovými prostory. Další novinkou je privatizace služebních bytů tzv. vojenských bytů," uvedl Račák.
V závazných pravidlech pro prodej domů je definováno několik forem prodeje, nejčastěji se jedná o prodej do osobního vlastnictví, nebo prodej bytovému družstvu. Dům, v němž má o odkoupení bytů zájem více než 51 procent oprávněných nájemníků, se může privatizovat formou družstva. Pro privatizaci do osobního vlastnictví musí být splněna podmínka stoprocentního zájmu oprávněných nájemníků. "Tyto formy jsme úspěšně vyzkoušeli v předešlých privatizačních vlnách například na Slezském Předměstí, a musím říci, že jsou pro město výhodnější, protože nezůstávají zbytkové byty," dodal Račák. Seznam bytů privatizovaných ve třetí vlně již zveřejnil magistrát na úřední desce, v srpnu by měl být v novinové podobě také na bytovém odboru magistrátu. Ke shlédnutí je i na internetových stránkách magistrátu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.7.2004 18:42
radon (neregistrovaný)
rss
nechcete sem dat rss ? docela by to bodlo :)
12.8.2004 12:50
DP (neregistrovaný)
cena
vyborne, min. 4000,- za metr pekne, skoda ze v predchozich vlnach byla cena jina
jsou 3 domy postavene ve stejne roce a v sousedstvi
v prvnim se byty prodavali cca za 90 000,- ve druhem to uz bylo 130 000,- a ted chteji min 280 000,-
velmi povedena taskarice, doufam ze jen nez to prodaji alespon opravi komletne soupacky, rozvody topeni strechu a vymeni rozvody elektriky o zatepleni objektu ani nemluvim
16.8.2004 09:26
žu (neregistrovaný)
ja zas nechapu proc to nerozdavaji zadarmo, copak jsme uz ten socialismus nevybudovali? mesto by melo domy CELE kompletne rekonstruovat na sve naklady a taky dolu posadit majordoma, no copak chceme tolik ???
19.8.2004 21:46
L.Slezáková (neregistrovaný)
Tak to má skutečně logiku. Byty v Durychově ul.se prodávaly za 90 000 Kč - velké 3+1, byly úplně nové. My jsme v paneláku z roku 1977 a máme zaplatit za 2+1 240 000Kč ? A potom znovu hradit opravy domu včetně stoupaček?
Ať tu nikdo neargumentuje prodejem bytů na Slezském předměstí, tam došlo k takovým úpravám, že se to nájemníkům snad i vyplatilo..
Páni radní evidentně v bytech na prodej ve třetí vlně nebydlí, někteří mají bytů i několik, ale samozřejmě za pár korun a jsou napsány na někoho z rodiny..Kdo schválil na radnici tuhle cenu, tak tam není kvůli lidem, ale kvůli vlastnímu korýtku, což hradečtí radní už předvedli upřednostňováním vlastních firem...hrůza, hrůza, hrůza..
3.10.2004 00:47
Libor (neregistrovaný)
Byty
Je to lumpárna jako všude kam se dnes podíváte. No, ale co si ztěžujeme? Opět se na to s postraním frfňáním jen díváme. Stejně jako za komunistů. Dokud nevezmeme opět klacky a nevymlátíme je tak to bude stejné a každý, kdo je mezi součastnou elitou se bude jen přiblble usmívat a dělat si co chce. Vždyť o co jde? Slova neublíží a účelu je dosaženo. Chybí přirození vůdci na naší straně.
22.10.2004 21:01
L.Slezáková (neregistrovaný)
volby
Vážení nájemníci bytů ze třetí privatizace, nezapomeňte přijít poděkovat našim hradeckým zastupitelům při volbách, konkrétně straně ODS, která se postarala o cenu 4 500,-Kč za m2..protože přehlasovala ostatní...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme