Další řidiči „milionáři“ z hradeckého dopravního podniku si převzali diplomy a ceny

Ocenění řidiči si převzali ceny ve středu.
Ocenění řidiči si převzali ceny ve středu. | autor: DPMHK

Slavnostní okamžik čekal ve středu 18. prosince čtyři řidiče hradeckého dopravního podniku. Dosáhli hranice milionu ujetých kilometrů bez zaviněné dopravní nehody. Ceny a diplomy si převzali z rukou předsedy představenstva společnosti pana Zdeňka Abrahama. Ocenění dostali Vratislav Tobišek, Vítězslav Pánek, Vladimír Michálek a Ladislav Volek.

Tyto magické hranice převedené do časového údaje znamenají odpracování úctyhodných 20 přesněji 25 let za volantem vozidla městské hromadné dopravy bez zaviněné dopravní nehody. "Všem čtyřem řidičům, kteří mají na kontě tyto kilometry, patří trvale naše uznání a poděkování za přispění k dobrému jménu naší společnosti dlouhodobě zodpovědným a spolehlivým výkonem své náročné profese. Profese, kterou vykonávají s velkou profesionalitou ve složitých podmínkách současného stále náročnějšího městského provozu provázeného mnohdy bohužel i rostoucí agresivitou a bezohledností některých dalších účastníků silničního provozu, kteří navíc často nerespektují samotné dopravní předpisy," uvádí vedení dopravního podniku.

Dopravní podnik i letos zapátral ve svých záznamech vedených od roku 1997 a zjistil, že k 31. 12. 2019 z aktivních řidičů bude současným rekordmanem za trolejbusový provoz pan Vladimír Tarbaj  (najeto 1 850 000 km) a za autobusový provoz (i rekordmanem absolutním) je pan Ladislav Husák (najeto 2 050 000 km). Co se týká žen, tam zatím žádná "milionářka" není, ale za autobusový provoz je nejblíže paní Naděžda Zejpltová – k 31. 12. 2019 má (resp. bude mít) najeto 950 000 km a za trolejbusový provoz je nejblíže paní Věra Badinová s 900 000 kilometrů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme