Další porucha horkovodu: bez tepla je část centra

Dvě vážné poruchy horkovodu v posledních 24 hodinách postihly Hradec Králové. První havárie v Labské kotlině II se odstraňovala až do dnešních ranních hodin. Krátce po ukončení prací však povolilo potrubí poblíž hlavního nádraží.
První havárie na potrubí přivádějící teplo se projevila v neděli před sedmou v oblasti sídliště Labská kotlina II. Netěsnost na primárním potrubí horkovodu způsobila únik přibližně 1500 tun topného média a tím prudký pokles tlaku v celé soustavě, spojený s výpadkem dodávek tepla a teplé vody. Zatímco v Pardubicích a Chrudimi, které jsou na parovod také napojeny, byly dodávky obnoveny kolem poledne, v Hradci Králové to trvalo déle. "Jednotlivé větve soustavy byly v průběhu celé neděle postupně plněny a najížděny. Ve večerních hodinách nebyly v provozu pouze tři výměníkové stanice v těsné blízkosti poruchy. Předpokládalo se, že netěsnost bude opravena tak, aby ke stoprocentnímu obnovení dodávek mohlo dojít kolem půlnoci. Nečekané problémy se svářením v místě poškození horkovodu nakonec způsobily časový posun. Oprava byla dokončena až třicet minut po půlnoci, k obnovení dodávek tepla z posledních třech výměníkových stanic tak mohlo dojít až po šesté hodině ranní," uvedl Pavel Hypius, tiskový mluvčí společnosti International Power Opatovice, která dodávky tepla zajišťuje.
Krátce po ukončení oprav v Labské kotlině II však horkovod zkolaboval podruhé. Další, tentokrát menší, ale z hlediska následné opravy složitější porucha byla v Hradci Králové zjištěna dnes ráno. Jde opět o primární horkovod a to uprostřed křižovatky ulic Haškovy a Chelčického. "Mimo provoz je dvanáct výměníkových stanic. Bez tepla je mimo jiné hradecké nádraží a hotel Černigov. Způsob opravy se v tuto chvíli řeší," uvedl Hypius

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme