Dálnice do Hradce: nejsou pozemky, nebudou peníze

Problémy s výstavbou dálnice D 11 z Poděbrad do Hradce Králové nekončí. Uplynulý rok se horečně budovalo, letos je výstavba dálnice opět ohrožena. Jak píše dnešní MF Dnes, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se nedaří získat pozemky, které před Hradcem Králové skupili soukromí vlastníci. Navíc hrozí, že letos dojdou i peníze.
"Návrh na vyvlastnění pozemků se prosadit nepodařilo a ředitelství si s tím neví rady. Pokusili se vynutit si výjimku z ceny pozemků, ale ministerstvo dopravy ji nedoporučilo a ministerstvo financí zamítlo,“ řekl deníku náměstek hradeckého primátora Josef Malíř, podle kterého ŘSD tiše rezignovalo. Neúspěch potvrzují i sami zástupci ŘSD. "Nepodařilo se nám přesvědčit Krajský úřad v Hradci Králové, že vyvlastnění pozemků je nevyhnutelné, jeho námitky zatím neumíme překonat. Vyvlastňovací řízení proto dosud neproběhlo,“ řekla náměstkyně pro výstavbu z přažského závodu ŘSD Marie Nádvorníková. Hrozí tak, že dálnice bude končit několik kilometrů před městem a do Hradce se bude přijíždět stále po dosavadní silnici.
Dalším problémem, který může výstavbu dálnice vážně ohrozit, je nedostatek financí. Na dostavbu D11 chybí v rozpočtu dvě miliardy korun. "Na některých úsecích by mohly peníze chybět už letos v červnu, na některých v srpnu. Teoreticky to může ohrozit dostavbu na všech rozestavěných úsecích dálnice,“ sdělil Malíř.
Ředitelství silnic a dálnic věří, že stát peníze na dostavbu dálnic přidá. „Předpokládám, že všechno se v dobré obrátí. Dokončení jednotlivých úseků by se zpozdit nemělo. Věříme, že peníze na dostavbu rozestavěné dálnice se podaří sehnat,“ uvedla Nádvorníková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.3.2005 14:57
Jenyk (neregistrovaný)
D11
A kde by se ta dalnice mela napojit na puv.cestu,v prip.,ze se nepodari vykoupit pozemky??doufam,ze to bude aspon az za Chlumcem...
26.3.2005 00:38
Josef (neregistrovaný)
Tak majitelům pozemků dejte auto a nechte je každý den jezdit po trase H.K.- Poděbrady ,aby se molhli pokochat pohledem na dopravní nehody, které se díky přeplněné silnici odehrávají na této trase. Díky těmto spekulantům každý den naše společnost přichází o peníze vynaložené na léčbu obětí dopravních nehod.
26.3.2005 00:38
Josef (neregistrovaný)
Tak majitelům pozemků dejte auto a nechte je každý den jezdit po trase H.K.- Poděbrady ,aby se molhli pokochat pohledem na dopravní nehody, které se díky přeplněné silnici odehrávají na této trase. Díky těmto spekulantům každý den naše společnost přichází o peníze vynaložené na léčbu obětí dopravních nehod.
29.3.2005 11:16
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Kdo neumí,ani funkcí nenapraví
Bez rozdílu,zda se jedná o zástupce strany levicové nebo tzv.pravicové,se i v tomto případě ukazuje,že většina námi zvolených zástupců do státních a regionálních funkcí není schopná tuto zemi řídít.Ono totiž nestačí být na ,,dobrém" místě na volebních kandidátkách a dostat se tak na volitelná místa.Kandidát a později zvolený zástupce musí znát problematiku,mít přirozenou autoritu,dlouholeté zkušenosti a zejména zaujetí pro práci.To tedy v případě dostavby dálnice u všech zúčastněných postrádám,protože veškeré problémy již měly být dávno řešeny a úspěšně vyřešeny.Za takovou ,,zoufalost ve výkonu funkcí"se v normální demokratické společnosti okamžitě vyhazuje.
2.4.2005 12:45
Tom (neregistrovaný)
kreténi
Já bych je všechny nakopal do...!!! Staví se to pěknou řádku let, pozemky si prodali kamarádi tam nahoře a teď se tady z toho posíráme. Stejně budou pěkně drahý poplatky a tak budem jezdit do prahy po starý.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme