Dálnice D11 je opět blíže k Hradci Králové

Dálnice D11 se opět přiblížila k Hradci Králové. Bohužel jen o tři kilometry, navíc se nejedná o dálnici v pravém slova smyslu, ale pouze o sjezd z dálnice.

Nové tři kilometry dálnice vyrostly kvůli Libišanům, kde od ledna bude autům z dálnice zakázán průjezd. Proto byl v pondělí zprovozněn sjezd z dálnice, který bude končit až za Libišany. Do neděle přes ně vedl hlavní přivaděč, ale výjimka, kterou hygienici v roce 2006 udělili, v lednu končí. „Ani se zprovozněním tří kilometrů nechlubíme. Není čím,“ řekl Hradeckému deníku Roman Kluzák z Ředitelství silnic a dálnic. Nový úsek byl totiž otevřen jen jako klasická dvouproudá silnice, s omezením rychlosti na 80 km/h. Ani pro kamiony se nic nemění. Ty měly od hygieniků průjezd přes Libišany zakázán a sjížděly tak z dálnice již u Nového Města. Důvodem zákazu je stav sjezdu z dálnice na silnici vedoucí do Hradce Králové, který nevyhovuje parametrům nákladní dopravy a těžká auta by ho mohla poškodit.
Aby dálnice D11 vedla do Hradec Králové chybí postavit pouhé dva kilometry. Ty však vedou přes pole Ludmily Havránkové, s kterou vede stát již 16 let spor o tyto pozemky. Teprve letos stát přistoupil na její podmínky a dálnice by tedy měla být postavena. „Pokud vše půjde bez problémů, v květnu příštího roku by mohly být smlouvy o směně podepsány,“ uvedl mluvčí pozemkového fondu Michal Bureš. Dálnice D11 vedoucí do Hradec Králové by měla stát nejdříve v roce 2011.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme