Cyklostezka z Hradce do Pardubic o krok blíže

Začátek února znamenal další krok na cestě k výstavbě cyklostezky "mechu a perníku", jak se přezdívá plánované cyklistické spojnici dvou východočeských krajských měst. Na královéhradeckém magistrátu vznikl Svazek obcí Hradubická-Labská, který bude žádat o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Příprava nyní bude pokračovat zpracováním územního rozhodnutí. "Na celé trase je 210 vlastníků pozemků. Pro územní rozhodnutí bude prozatím stačit jejich souhlas. Jakmile bude rozhodnutní připravené, budeme žádat o stavební povolení. Zde již budou muset být vyřešeny veškeré majetkoprávní otázky se všemi vlastníky" uvedl náměstek primátora Hradce Králové Jindřich Vedlich.

Termín realizace zatím není jasný, ale všichni zúčastnění chtějí, aby byla zahájena co nejdříve. Stavba cyklostezky začne úsekem mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem. Po dokončení celé trasy stezka povede dále přes Bukovinu, Dříteč, Němčice, Ráby a Staré Hradiště. Rozpočet výstavby by neměl přesáhnout 140 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme