Cyklostezka mezi Hradcem a Pardubicemi je opět o něco blíž

Plánovaná Cyklostezka mechu a perníku z Hradce Králové do Pardubic a dále dostává konkrétnější obrysy. Cyklostezka se stane součástí mezinárodní trasy Labská stezka, která v rámci ČR vede z Krkonoš dále do Polabí. Projektem se zabývala hradecká městská rada na svém posledním jednání.

Cyklistická stezka z Hradce do Pardubic má podpořit cestovní ruch a zlepšit možnosti obyvatel cestovat za prací. Trasa povede přes Vysokou nad Labem, Bukovinu, Dříteč, Němčice, Ráby a Staré Hradiště. Náklady na územní řízení zajistí obě města a Královéhradecký i Pardubický kraj. „Za město Hradec jsme schválili dva miliony korun na dokumentaci pro územní řízení. Zastupitelé Pardubic již stejnou částku schválili. Předpokládám, že také zastupitelstva krajů schválí každý částku dva miliony korun v červnu. Smlouva je připravena a po jejím podepsání Hradec vypíše výběrové řízení na zpracovatele dokumentace pro územní řízení. Pak budou následovat další kroky,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Projektu se účastní také šest obcí, kterých se cyklostezka dotýká. „Dojde k založení obecně prospěšné společnosti. V té budou členy i obce, na jejichž území stezka povede,“ řekl náměstek Malíř. Na vybudování cyklostezky se předpokládá maximálně využít finanční prostředky ze zdrojů Evropské unie. „Podáme žádost o dotaci z EU a můžeme reálně odstartovat projekt, o kterém se několik let hovoří,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme