Cyklostezka Hradec - Vamberk získala další úsek

Od středy 8. listopadu začne mezi Petrovicemi nad Orlicí a Třebechovicemi pod Orebem sloužit cyklistům nová cyklostezka. Ta navazuje na dříve dokončený úsek z Týniště nad Orlicí do Petrovic. Nyní bude cesta z Třebechovic do Týniště na kole bezpečnější.
"Na výstavbu této cyklostezky, která vyšla na více než 6 milionů korun, přispěl zhruba polovinu Státní fond dopravní infrastruktury. Finančně se podílel také Královéhradecký kraj a město Týniště nad Orlicí," sdělil náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík. V rámci tohoto projektu začal zhruba před měsícem sloužit další úsek cyklostezky z Kostelce nad Orlicí do Doudleb nad Orlicí. Jeho výstavba vyšla na zhruba 8,5 milionu korun.
Nově otevřený úsek této cyklostezky vznikl v rámci projektu Orlické cyklistické trasy, po jejímž úplném dokončení by se měli cyklisté dostat pohodlněji a bezpečněji z Hradce Králové až do Vamberka.
V Královéhradeckém kraji mohou cyklisté využívat přes tisíc kilometrů cyklotras, ze kterých má své značení zhruba 30 procent. Funkčnost páteřní sítě cyklotras by měly zajistit především v současné době budované cyklostezky.
Mezi prioritní místa, kde cyklostezky vznikají, patří například úseky sledující silnici I/11 z Hradce Králové směrem na Vamberk či úsek Vrchlabí - Lánov podél komunikace I/14 na Rudník. Náklady na celkové vybudování páteřní sítě asi šedesáti kilometrů cyklostezek v kraji se nyní odhadují na necelých 100 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme