Štítky: | cyklobus |

Cyklobusy z Hradce do Krkonoš budou jezdit až do konce září

| autor: hradeckralove.cz

Naložit kolo do přídavného vozíku autobusu a vydat se pohodlně do Adršpachu, Náchoda či do polského města Kudowa Zdrój můžete až do konce září. První sezonní cyklobusy poprvé odstartovaly minulý víkend, do turisticky atraktivních destinací budou vyrážet po celé léto. Oproti loňsku na trase přibyly i nové zastávky.

Celkem 147 tisíc kilometrů najezdí autobusy přepravující kola, s nimiž se můžete vydat z Hradce až do Krkonoš. Oblíbená linka staví na těchto zastávkách: Hradec Králové – Náchod - Adršpach – Trutnov – Pomezní Boudy a Náchod – Kudowa Zdrój – Karlow – Wambierzyce – Broumov. „Cyklobusy na lince 640123 budou mezi Adršpachem a Trutnovem nově zajíždět také do Jívky a Radvanic. Zpřístupní tak zájemcům oblast Jestřebích hor, rozhledny na Žaltmanu i hornický skanzen měděného dolu Bohumír v Jívce,“ uvádí náměstek hejtmana Karel Janeček.

Cyklobusy mají návaznost v Náchodě na ranní cyklobus z Hradce Králové, v Broumově pak navazují na spoje z a do Adršpachu. Turisté z Hradce tak pohodlně dorazí až do Polska.

Využívání loňské cyklobusové dopravy svědčí o její oblíbenosti. Celkem bylo totiž přepraveno přes 12 tisíc kol a více než 70 tisíc osob. Největší zájem byl o cesty do Krkonoš a Orlických hor. Každý cyklobus je vybaven přídavným vozem, do kterého se dá uložit až 25 jízdních kol. Většina cyklobusových spojů bude o letních prázdninách jezdit denně, mimo prázdniny pak o víkendech.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hurá na kola! Od soboty vyráží cyklobusy do celého kraje

Na cyklovýlet do hor, Českého ráje, nebo třeba Kladského pomezí mohou lidé vyrazit od tohoto víkendu. Cyklobusy budou o víkendech až do září, během letních práznin dokonce každý den. Provoz linek spolufinancuje Královéhradecký kraj
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme