Čtvrtý sběrný dvůr zahájil provoz

Obyvatelům Hradce Králové začal dnes sloužit nový sběrný dvůr. Ten byl otevřen ve zkušebním provozu na Slezském Předměstí.

Čtvrtý sběrný dvůr mohou občané využívat ve středu a pátek od 13 do 18 hodin, v sobotu pak od 8 do 16 hodin. Nachází se v areálu společnosti Hradecké služby a.s. v ulici Bratří Štefanů. V ostatních dnech bude k dispozici za poplatek podnikatelům. Nový dvůr má přispět ke zkvalitnění služeb v Hradci. Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, čtyři sběrné dvory ve městě jsou dostačující. Jelikož rozšíření počtu sběrných míst má dopad na celkovou částku, kterou město na provoz systému nakládání s odpady vynakládá, souhlasila rada města s navýšením finančního krytí této služby o téměř 2,6 milionu Kč včetně DPH pro rok 2008.
Hradec měl dosud zřízené tři sběrné dvory. Jedná se o sběrný dvůr v Kuklenách, kde je otvírací doba úterý , čtvrtek (8-18 hod.) a nedělní rozšířená od 13 do 18 hodin. Dále sběrný dvůr u Labe (vedle bývalého Montasu), který je otevřen v pondělí (8-15), středu a  v sobotu (8-18). Poslední sběrný dvůr Na Brně v areálu Technických služeb města Hradce Králové má otvírací dobu v pátek (8-15) a pravděpodobně jej čeká stěhování. "Sběrný dvůr v areálu Technických služeb,  který byl uveden do provozu jako první, nevyhovuje svou velikostí, kapacitou a přístupem. Rádi bychom ho přesunuli jinam. Máme vyhlédnutou lokalitu na Moravském Předměstí, která je v soukromém vlastnictví. Pokud budou jednání o pozemcích úspěšná, můžeme  do dvou let začít stavět," řekl primátor Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme