ČOI: V hradeckém Carrefouru nebylo při výprodeji inzerované zboží

V královéhradeckém hypermarketu Carrefour chybělo při nedávném výprodeji v nabídce několik druhů inzerovaného zboží. Kontroloři České obchodní inspekce (ČOI) zjistili, že digitální fotoaparát nabízený v letáku obchod neměl vůbec na skladě.
Dalších šest druhů zboží z celkem 28 vybraných položek z letáku již v době kontroly na pultech obchodu nebylo. Uvedl to ředitel inspektorátu ČOI v Hradci Králové Karel Nohejl. "Přestože zákazníci byli v letáku drobným písmem upozorněni, že zboží nemusí být ve všech obchodech, není postup obchodu zrovna etický," řekl Nohejl. Společnosti Carrefour, která obvinění z porušení předpisů odmítla, za to hrozí až milionová pokuta. Inspektoři v  Carrefouru provedli i kontrolní nákupy, u nich však pochybení neshledali.
ČOI v Hradci Králové nyní pokračuje i v kontrolách dalších řetězců, například Tesco, Hypernova, Interspar, Baumax, Obi. "Výsledky těchto kontrol bychom měli mít vyhodnocené v nejbližších dnech," řekl Nohejl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.1.2005 14:23
Babka (neregistrovaný)
Sliby se slibují, blázni se radují. V podstattě každá reklama je podvod. Dobré zboží se prodává samo. Stačí ho jen zřetelně a pravdivě označit. To se tolik musíme poameričovat, že bez těch počmáraných reklamních cedulí už nedokážeme u nás žít? To musí u nás být binec jako v "Americku", že. Vždyť ty obří plakáty jsou k ničemu, kultuře prodeje rozhodně nepřispívají.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme