Co bude se stavbou fotbalové arény? HB Reavis couvá a projekt Park Malšovice nepřevezme

Vizualizace společnosti ECE. Zdroj: MnHK
Vizualizace společnosti ECE. Zdroj: MnHK

Developerská skupina HB Reavis odstoupila od svého původního záměru převzít projekt obchodního centra Arkády v Malšovicích od společnosti ECE. Ta se původně měla spolu s městem podílet na realizaci stavby nového fotbalového stadionu a k němu přidruženému obchodnímu centru.

Hlavním důvodem vycouvání z původní domluvy o převzetí stavby stadionu a obchodního centra je podle vyjádření vedení společnosti HB Reavis to, že ECE nedodržela předběžné dohody.

Tahanice kolem stavby nové fotbalové arény v Hradci Králové, které po posledním zasedání zastupitelů, jež dali zelenou spolupráci s novou developerskou společností HB Reavis, již měly vzít za své. Ovšem, neděje se tak. „Projektu Arkády v Malšovicích jsme věnovali hodně energie i finančních prostředků. Ze strany ECE však nebyly dodrženy všechny body naší předběžné dohody, náprava takového porušení není reálná a důsledkem je ukončení jednání o vstupu naší společnosti do tohoto projektu,” uvedla ředitelka HB Reavis Group v České republice Olga Humlová a vysvětlila tak důvody odstoupení od velice dlouho plánovaného projektu stavby nové fotbalové arény. 

K aktuální situaci se rovněž vyjádřil primátor města Zdeněk Fink: „K podpisu smlouvy s HB Reavis, která byla městským zastupitelstvem schválena, zatím nedošlo. V tuto chvíli tedy trvá náš původní smluvní vztah s firmou ECE, který je však od doby podpisu navíc zatížen novým občanským zákoníkem. Záleží tedy na společnosti ECE, jak se ona k této skutečnosti, která dnes nastala, postaví. Společná schůzka města a zástupců firmy ECE by se měla uskutečnit v průběhu příštího týdne,“ sdělil v úterý primátor Hradce Králové.

Hradecký fotbalový klub chce HB Reavis podporovat dál

Firma FH Reavis také oznámila, že v krajském městě zůstává a i nadále počítá s podporou hradeckého fotbalu. „Víme, že fotbal je důležitou součástí života v Hradci Králové, a proto jednáme se zástupci fotbalového klubu o další spolupráci včetně naší podpory klubu i jeho fanoušků,“ řekla Olga Humlová.

Projekt nového fotbalového stadionu společně s obchodním centrem připravovala společnost ECE už od roku 2008. V prosinci minulého však firma oznámila, že od svého záměru ustupuje a zastoupit by ji měla konkurenční HB Reavis. Na květnovém zasedání zastupitelstva vedení města tuto změnu odsouhlasilo. HB Reavis tehdy reagovalo prohlášením, že po získání stavebního povolení by stavby mohly stát do dvou let. „Pracuje se na přípravě podkladů na vydání stavebního povolení, některé žádosti již běží, některé se budou podávat. Vše směřuje k tomu, aby bylo co nejdříve vydáno stavební povolení a co nejdříve se mohlo stavět,“  tvrdila ještě v květnu zástupkyně HB Reavis Olga Humlová.

O situaci kolem realizace nového fotbalového stadionu v Malšovicích, který by měl stát na místě toho stávajícího, jsme vás v minulosti informovali pravidelně. Vývoj celé kauzy můžete sledovat zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.7.2014 10:28
Diviš (neregistrovaný)
Park Malšovice
S fotbalovým stadionem je to jako s dálnicí a paní Havránkovou.Naprostá neschopnost něco pospěšného vyjednat a to ať jedná kdokoli.Ti co tento nesmyslný projekt schválili budou za chvíli mimo hru a nebudou hnáni k zodpopvědnosti a Ti nový řeknou,že za to nemohou!!Ještě na radnici nevládli Komanči tak třeba....?????/Ti Komanči to je žert ze zhoufalství!!!!/Než nákupní centrum se stadionem tak raději nic.Začněte buď s rekonstrukcí stávajícího jako Plzeň , nebo se stavbou pouze fotbalového stadionu max 8.000 diváků na" zelené louce.
"Zdar FC HK "
11.7.2014 21:27
jeste vetsi cirkus, nez jsme doufali (neregistrovaný)
...bodejt by ne..za jak dlouho se muze vratit investice v radu nekolika miliard v devadesati tisicovem meste :)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme