Zánik Filmcentra provázejí emoce

Osud společnosti Filmcentrum, která provozuje v Hradci Králové kino Centrál, kino Mladých a Letní kino je zpečetěn. Filmcentrum ke konci roku zanikne, Centrál město od září pronajme soukromému provozovateli a Letní kino a kino Mladých přejdou pod Hradeckou kulturní a vzdělávací společnost (Adalbertinum).
Občanů Hradce se pravděpodobně výrazně nedotkne změna provozovatele u kina Centrál, více pocítí přechod kina Mladých pod Adalbertinum. Podle ředitele společnosti Miroslava France by objekt kina Mladých mohl sloužit jako multifunkční centrum například pro potřeby tanečních skupin nebo jako scéna pro taneční přehlídku Entree k tanci. Kino Centrál s novým provozovatelem by mělo zůstat zachováno, podle představitelů radnice bude mít provozovatel zakázáno udělat z kina například tržnici či sklad. Zánik ztrátového Filmcentra provázejí značné emoce. Vedení magistrátu obviňuje Filmcentrum a jeho ředitelku Libuši Hronovskou ze špatného managmentu. Podle vedoucího odboru kultury Alexandra Gregara je film zboží jako každé jiné a je nutné ho prodat. Jedním dechem ale úředníci dodávají, že i nového provozovatele Centrálu budou v určitých oblastech dotovat. Hronovská se brání tím, že Filmcentrum nemůže konkurovat multikinu Cinestar, protože nemá šanci získat premiérové filmy. Poukazuje také na špatnou komunikaci s úředníky magistrátu. Magistrát také před časem nepřistoupil na její koncepci, která zahrnovala výstavbu ještě jednoho menšího sálu v Centrálu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme