Obnova stromořadí V Lipkách pokračuje

Technické služby Hradec Králové tento týden obnovily práce na první etapě obnovy stromořadí v ulici V Lipkách. Ta zahrnuje pokácení čtyř desítek stromů a následnou výsadbu mladých lip. Likvidace přestárlých a neperspektivních stromů byla přerušena na podzim kvůli výskytu zvláště chráněného brouka páchníka hnědého.

Kácení všech dřevin pracovníci podniku provedou nejpozději do konce období vegetačního klidu, tedy do závěru března. „První část náhradní výsadby v rámci I. etapy byla provedena již na podzim loňského roku v Labské Kotlině I. na pravém břehu řeky Labe. Zbylých zhruba 40 kusů dřevin náhradní výsadby bude vysazeno nejpozději do 15. května letošního roku do stromořadí v ulici V Lipkách,“ uvedl ředitel technických služeb Jiří Henzl.
Kromě nových stromů čekají ulici V Lipkách i další změny. Technické služby začaly kromě obnovy aleje i s rekonstrukcí povrchů chodníků. Součástí změn bude i nový mobiliář s 33 lavičkami a 28 odpadkovými koši.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme