V Hradci probíhá letecké termosnímkování

Unikátní projekt termosnímkování města, který dokáže včas odhalit úniky na cestě při dodávkách tepelné energie spouští v těchto dnech společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové (TSHK). Firma se tak stala jednou z prvních v České republice, která chce s pomocí termovize zvýšit efektivitu a předejít haváriím při energetických přenosech.

„S novým projektem dokážeme velice přesně odhalit problematická místa ve městě, kde dochází k tepelným ztrátám v přenosové soustavě. Na základě toho sledování budeme schopni rychle sjednat nápravu,“ uvedl ředitel TSHK Jiří Seidler. „Od využití termovizního sledování si tak slibujeme nejen zvýšení účinnosti při přenosech tepla, ale také výrazné snížení nákladů,“ dodal Seidler.
Inovátorský projekt termokamerového sledování města je dalším krokem k posílení bezpečnosti celého systému dodávek a investicí do modernizace infrastruktury, která v posledních letech prochází výraznou rekonstrukcí. „Podobný projekt několik let běží úspěšně ve Francii. Proto ho město Hradec Králové podpořilo,“ vysvětluje náměstkyně primátora Hradce Králové Pavla Finfrlová.
„Používání termokamer posílí bezpečnost celé energetické soustavy a eliminuje riziko vzniku havárií. Efektivní přenos tepla s minimálními úniky pomůže ušetřit značné finanční prostředky. Do budoucna svým zákazníkům TSHK nabídne možnost pomocí termovize zjistit, kde z jejich domů a objektů nejvíce uniká teplo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme