Cizinecká policie "chytala" v Hradci polské řidiče

Východočeská cizinecká policie společně s královéhradeckými městskými strážníky dnes v noci uspořádala společnou akci. Zaměřili se na cizince, především polské řidiče, kteří na hlavním dopravním tahu z Náchoda do Hradce Králové před kruhovým objezdem, často překračují rychlost.

"Dlouhodobým sledováním bylo zjištěno, že právě v těchto místech, kde platí povolená rychlost šedesát kilometrů za hodinu, polští řidiči, kteří tudy projíždějí do Německa, jezdí dost rychle a ohrožují tak ostatní, " řekla Iva Ježková, tisková mluvčí východočeské cizinecké policie.
Policisté na měření rychlosti použili speciální radar, který snímá a fotí auta i za úplné tmy. "Tento radar se příliš často nepoužívá," potvrdila Ježková. Již během dvou hodin zastavili policisté čtyřicet hříšníků. "Jeden příslušník Polské republiky tady jel o třicet jedna kilometrů v hodině rychleji než je povoleno," prozradila Ježková. Ihned mu byla udělena pokuta dva a půl tisíce korun.
Přestože akce byla zaměřena především na cizince, v síti policistů skončilo i několik Čechů. Cizinecká policie hodlá podobná akce ve spolupráci s královéhradeckou městskou policií nyní dělat častěji. Jejich cílem je zamezit častému překračování rychlosti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru