Civitas Per Populi ve Střelecké končí, nový nájemce dává 90x vyšší nájem

Novým nájemcem diskutovaného nebytového prostoru, kde v současné chvíli sídlí občanské sdružení Civitas Per Populi, se stane společnost Etcimex. Rozhodli o tom dnes radní na svém řádném jednání.

V druhé polovině dubna rozlepila magistrátní komise dvě obálky se žádostmi o pronájem prostor na rohu Střelecké ulice a Gočárovy třídy (bývalá zahraniční kniha), jež dorazily v řádném termínu na podatelnu královéhradecké radnice. Dva subjekty, občanské sdružení Civitas Per Populi a společnost Etcimex, projevily zájem o diskutovaný prostor a oba shodně splnily podmínky pro vstup do výběrového procesu.
Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, subjekt „Civitas Per Populi“ nabídnul stávajících 25 korun/m2/rok, přičemž ve své nabídce deklaroval, že akceptuje i cenu směrnicovou 1500 korun/m2/rok, ale jen za podmínky refundace nájmu městem ve výši 98 %. Druhý subjekt „Etcimex“ nabídnul 2260 korun/m2/rok. Radní dnes rozhodli o tom, že novým nájemcem se stane Etcimex, který hodlá v nebytovém prostoru na rozhraní Gočárovy a Střelecké ulice zřídit prodejnu second handu, outlet textilu, výrobků z kůže včetně obuvi a módních doplňků.
„Prostor bude pronajat na dobu neurčitou a obě strany podepíší nájemní smlouvu až v momentě, kdy předchozí nájemce řádně vyklidí a předá nebytové prostory Správě nemovitostí Hradec Králové,“ uvedl Ondřej Votroubek z odboru správy majetku města hradecké radnice.
Pronájem prostor v bývalé zahraniční knize rozvířil veřejné mínění loni na podzim. Plochu město pronajalo sdružení Civitas Per Populi za více než symbolickou cenu 25 Kč/m2/rok, ačkoliv původně požadovalo částku 1500 Kč/m2/rok tedy 60x vyšší. Tržní cena je podle odborníků ještě mnohem vyšší. Problematický pronájem schválila rada města, přičemž v radě v té době zasedala i Vladimíra Šilhánková (VPM), která je se sdružením velmi úzce propojena. Nové vedení města po volbách nájem vypovědělo a vypsalo na něj nové výběrové řízení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme