CIAF přinese změny v dopravě

Nadcházející víkend bude patřit letecké show CIAF. V okolí letiště se v souvislosti s přehlídkou chystají změny v dopravě. Mimořádné autobusové linky městské hromadné dopravy se ale na místo konání dostanou bez omezení.

18. ročníku mezinárodní letecké přehlídky, který se koná sobotu 3. a v neděli 4. září na královéhradeckém letišti, se zúčastní letectva ze 14 zemí. Přípravy celého areálu v těchto dnech vrcholí. Podle organizátora Aleše Cabicara by většina letadel měla přiletět do Hradce Králové během čtvrtka a pátku. Tahákem letošního ročníku má být vystoupení lotyšské skupiny Baltic Bees, jejíž čtyři letouny L-39 ALbatros přiletěly do Hradce Králové již ve středu a ve čtvrtek po 14. hodině absolvovaly první trénink. Jako každoročně se na letišti očekává velký nápor návštěvníků, proto královéhradecký Dopravní podnik v sobotu i v neděli výrazně posílí veřejnou dopravu na letiště, zároveň vypraví i mimořádné spoje. Ty budou jezdit od 8. hodiny ranní na dvou linkách z Terminálu hromadné dopravy přes Ulrichovo náměstí a Magistrát města a z Moravského předměstí ze zastávky Podzámčí přes Slezské předměstí. Na mimořádných spojích nebudou platit slevy ani časové jízdenky, jízdné ve výši 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti do 15 let se bude hradit v hotovosti u řidiče.

Podle předpovědi královéhradecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu čeká návštěvníky letecké show o víkendu pěkné počasí. Po oba dny by mělo být jasno až polojasno, teploty se vyšplhají v sobotu na 25°C a v neděli dokonce na 28°C. Ochlazení a přeháňky se očekávají až na začátku příštího týdne.

Kvůli konání letecké přehlídky se obyvatelé východočeské metropole musí připravit na několik dopravních omezení. Po oba víkendové dny bude v době od 6 do 18 hodin úplně uzavřena Jaroměřská ulice (silnice III/2997) mezi Rusekem a křižovatkou s Piletickou ulicí, částečně bude ve stejné době uzavřena také ulice Jana Černého (silnice III/29912) v úseku od Spořilovské po Piletickou ulici.

Čtěte také: VIDEO: Letošní CIAF představí letectva ze 14 zemí

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.9.2011 09:39
RaF  (Nováček +4)
Tak se soudruzi zase napakovali, šlapky měly hody, město je lehčí o pár milionů. A dětem se ruší hřiště, brouzdaliště...
Davy obdivující stroje na zabíjení...
3x BRAVO

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme