CIAF bude v Hradci i nadále

Město Hradec Králové bude hostit prestižní mezinárodní leteckou přehlídku CIAF i v dalších letech. Jak informuje Hradecký deník, magistrát města podepsal s provozovateli smlouvu minimálně na další čtyři roky.

Letošní, v pořadí již 17. ročník leteckého dne CIAF se na hradeckém letišti uskuteční o víkendu 4. a 5. září. Jak uvádí Deník, město přehlídku podpoří částkou 2,4 milionu korun. "Podepsali jsme s pořadateli smlouvu o podpoře na další čtyři ročníky. To znamená, že CIAF tady zůstane minimálně čtyři roky. Tím bude splněna jedna z podmínek zastupitelstva, které vloni schválilo pro přehlídku mimořádnou podporu,“ řekl Hradeckému deníku tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda. Na dalších 5 let by pak měl mít opci.
Letecká přehlídka CIAF se v Hradci Králové konala pravidelně od roku 1994 až do roku 2002. Poté však pořadatelé přesunuli festival na letiště do Brna. V loňském roce se ovšem vrátili zpět do Hradce Králové. V Brně jim nevyhovoval rostoucí civilní provoz na letišti, navíc organizátoři nedostali dotaci od jihomoravského krajského úřadu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.2.2010 16:51
milosav (neregistrovaný)
Již se těším!Pro organisátora:Umístěte stánky a WC až za diváky!Není to nikde/'Cáslav,Roudnice,Ostrava dny NATO apod./, stánky ve výhledu diváků/Je to hradecká specialita,která diváka ničí!Letos by org.mohl nasadit tradiční program tj.zase nějaké lahůdky jak bylo zvykem.V Brně to nebyl voj.specíál,ale "Svazarm"!V Ostrave jseme viděli C-5 Galaxy,v Hradci by se jistě líbil taky.Je to největší tahák!!S pozdtravem Letu zdar!,voj.zvlášť!
27.2.2010 20:45
Petr21 (neregistrovaný)
No jestli to bude zas taková bída jako letos tak jedině pokud bude vstup zdarma a bude z toho takové nenáročné odpoledne pro rodiny s dětmi.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme