Chystané sloučení škol na Slezském Předměstí vyvolalo protesty

Hradecká radnice chystá v rámci optimalizace škol sloučení Základní školy SNP a Základní školy Jih na Slezském Předměstí. Proti tomuto kroku protestují rodiče žáků. Radnice však na svém záměru trvá.
Rada města schválila variantu, která počítá se sloučením škol od srpna 2008. Důvodem je nedostatek dětí. Úbytek žáků způsobí také otevření dalšího osmiletého gymnázia ve městě. Podle náměstka primátora Martina Soukupa je na základních školách volných zhruba 2 000 míst. Někde se počet žáků ve třídách pohybuje jen kolem deseti, což není ekonomické. Optimální počet z hlediska provozu a financování je 25 dětí.
Proti plánu magistrátu se školy bouří. Dvě petice podepsala většina rodičů žáků. Ti se obávají zhoršení kvality výuky, neboť školy jsou odlišně zaměřeny. ZŠ SNP se specializuje na výuku cizích jazyků. Na ZŠ Jih fungují třídy pro děti se zrakovým postižením, které mají být zařazeny pod speciální školy. "Jedná se dál o některých dílčích úpravách. Byla stanovena pracovní skupina, která má tuto problematiku vyřešit. Jde například o třídy pro žáky s vadami zraku," uvedl náměstek Soukup. Konečný verdikt o osudu škol vynese městské zastupitelstvo na konci listopadu.
Další změny se očekávají na Pražském Předměstí a v některých okrajových částech města. Radnice již před dvěma lety přistoupila ke sloučení Masarykovy základní školy v Lipkách a ZŠ Zálabí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme