Štítky: | Nemocnice | koronavirus | odběrové centrum | test |

Chcete se před Vánoci otestovat? Neváhejte s objednáním

Místa v rezervačním systému ubývají.
Místa v rezervačním systému ubývají. | autor: pixabay.com

Ve středu ráno začalo na šesti odběrových místech Královéhradeckého kraje plošné testování na covid-19. Pokud chcete stihnout test ještě před svátky, neměli byste s objednáním otálet. Například v Hradci už jsou termíny od neděle do Vánoc úplně plné. I v dalších odběrových místech v kraji se termíny plní.

„Velký zájem veřejnosti o antigenní testování je především ve dny před vánočními svátky, kde je již denní kapacita zcela zaplněná. Na nejbližší dny a na lednové termíny jsou v rezervačním systému stále volná místa,“ potvrzuje pro Hradecký deník mluvčí hradecké fakultní nemocnice Jakub Sochor. Pokud zde chcete stihnout test ještě před svátky, musíte se objednat na čtvrteční, páteční nebo sobotní termín. Od neděle už jsou všechny termíny plné.

Zájem o testy totiž není jen v Hradci. Od středy se můžete nechat otestovat také v odběrových místech u nemocnic v Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, Trutnově, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem. Od čtvrtka pak nově i v nemocnici ve Vrchlabí. Největší zájem veřejnosti o testy evidují zatím v Náchodě a Jičíně.

U všech odběrových míst platí, že otálení s rezervací termínu by se nemuselo vyplatit. „Náchodská nemocnice má kapacity zaplněné až do pátku, ovšem v dalších nemocnicích ještě na další dny volná místa jsou. Předpokládáme ovšem, že se budou rychle plnit,“ říká mluvčí zdravotnického holdingu, pod který spadá pět krajských nemocnic, Lucie Chytilová. V každé z nemocnic jsou podle ní zdravotníci schopní odbavit 24 lidí za hodinu. Denní kapacita všech krajských nemocnic je tak téměř tisíc lidí.

Plošné antigenní testování samozřejmě klade zvýšené nároky na zdravotníky. Ti přitom v posledních dnech rozhodně nezahálejí. Se zhoršující se epidemickou situací v posledních dnech totiž roste i počet klasických PCR testů. „Zájem se oproti listopadu mírně zvedá, v současnosti chodí na PCR testy do našich nemocnic asi 500 až 600 lidí denně,“ potvrzuje Chytilová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více

Smysl pro tumor, seriál se v hradecké nemocnici natáčel hlavně o víkendech

Seriál Smysl pro tumor, který po osm nedělních večerů, vysílala Česká televize, upozornil veřejnost na problematiku onkologických onemocnění a možnosti jejich léčby. Televizní štáb záběry z lékařského prostředí natáčel předminulý rok na vybraných pracovištích Fakultní nemocnice…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme