Štítky: | Aldis |

Chátrající budova vedle Aldisu má naději. Nový vlastník naplní dávné plány, bude z ní hotel

Budova u Aldisu
Budova u Aldisu | autor: ceskatelevize.cz

Hradecké kongresové centrum Aldis by se v příštích letech mohlo dočkat hotelu, který by vznikl v jeho těsném sousedství. Stavba z panelů, která u centra chátrá, mají nového vlastníka, jež chce do objektu investovat. Objekt, který připomíná schody, měl kdysi sloužit jako sídlo krajské odborové rady. Developerská společnost Stako by budovu přestavěla na kongresový hotel. Mohlo by se tak stát do roku 2021. Informaci přinesl Hradecký deník.

„Jsme sice developeři, ale také patrioti. Proto jsme tento chátrající objekt koupili a oprašujeme starý projekt, který počítal s přestavbou objektu na hotel,“ vysvětlil pro Deník ředitel hradecké společnosti Stako Petr Kulda. Staku také hraje do karet fakt, že samotná zóna Aldis je teď u investorů velkým lákadlem a do roku 2020 na sousední parcele postaví své sídlo banka ČSOB. „Ano, i toto jsme při rozhodování o koupi brali v potaz. Dalším faktorem pak je, že hned v sousedství se nachází druhý největší kongresový sál v zemi – Aldis,“ dodal ředitel Kulda. V současné době vzniká tým projektantů a začínají přípravné práce.

Přestavba by mohla začít už v příštím roce. Tedy za předpokladu, že vše půjde hladce. Tým projektantů by měl vycházet z projektu, který byl vypracován před deseti lety. Tehdy jeho realizace vázla především kvůli financím. Budova by měla být nižší a dostaví se do podoby ležatého kvádru. Za deset let se však mnohé změnilo, tak je samozřejmě potřeba novým skutečnostem projekt přizpůsobit. Počítá se i s původně projektovaným průchozím tubusem spojující kongresové centrum Aldis.

První hosté by se mohli ubytovat už v roce 2021. Hotel by měl mít kapacitu kolem stovky lůžek. Počítalo se také s welness a fitness.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dalibor Janda v Hradci oslaví své 70. narozeniny

Je neuvěřitelné, že náš český zpěvák s nezaměnitelným hlasem Dalibor Janda oslaví už 70 let. A slavit chce především se svými fanoušky a to i v Hradci Králové. Na 10. prosince chystá Gala koncert 70 v hradeckém Aldisu. Show začíná ve 20 hodin. Dalibor Janda přijede i se svou…
Čtěte více

Město bude vlastnit Aldis. Zastupitelé pro koupi zvedli ruku

Hradec Králové se stane stoprocentním vlastníkem společenského a kongresového centra Aldis. Hradecká radnice v současnosti vlastní 48,54 % akcií této společnosti, dalšími akcionáři jsou Odborový svaz Kovo s 45,93 % a Odborový svaz státních orgánů a organizací s 5,52% podílem ve…
Čtěte více

Město se možná stane stoprocentním vlastníkem Aldisu

Stoprocentním vlastníkem společnosti Aldis, která v Hradci Králové provozuje stejnojmenné společenské a kongresové centrum, by se mohlo stát město. Hradecká radnice v současnosti vlastní 48,54 % akcií, dalšími akcionáři jsou Odborový svaz Kovo s 45,93 % a Odborový svaz státních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme