Štítky: | zdravicko |

Cesta ke zdraví a pohodě vede přes hradecké Zdravíčko

Pokud už vám v hlavě uzrálo rozhodnutí, že chcete něco dělat s tím, jak a co jíte, vydáváte se dobrým směrem. Ta cesta však může být krkolomná. Znamená to začít jinak nakupovat, jinak vařit, jinak přemýšlet, o potraviny se zajímat. Po letech zavedeného stravování to může být složitý proces. Ale výsledek určitě bude stát za to. Hradečáci to mají o trochu snazší. Mohou totiž navštívit obchod s příhodným názvem Zdravíčko na třídě Karla IV. a cesta ke zdravému způsobu života bude snazší i zábavnější.

Jakmile totiž otevřete dveře Zdravíčka, dýchnou na vás nejen nejrůznější vůně kvalitních potravin, čajů, pečiva, sladkostí ale i neskutečná pohoda, vstřícnost a dobrá nálada tamního personálu. Pokud chcete, všechny prodavačky rády a ochotně poradí, doporučí, případně objednají. "To je smysl naší práce. Chceme pomáhat lidem. Ať už najít pro ně co nejvhodnější potraviny nebo jim třeba i poradit s jejich zdravotními potížemi. Spousta z nich jde vhodným jídlem zlepšit," říká Hana Lacinová, majitelka Zdravíčka. O bylinky a výživu se zajímá už od mládí. Přivedla ji k tomu babička, která ji naučila sbírat a rozeznávat bylinky. Pak výživu studovala i ve škole. Pochází z Moravy a v Kyjově první Zdravíčko otevřela už v roce 2002. Osud ji po letech zavál do Hradce Králové, a tak v roce 2010 vzniklo Zdravíčko i tady.

"Nemám ráda extrémy. Určitě nechci nikoho nutit do určitého stylu stravování. Každý si musí najít ten způsob, který mu vyhovuje. Důležité pro mě je doporučovat potraviny kvalitní a také to, jestli způsob jejich výroby je šetrný k životnímu prostředí," vysvětluje Hana Lacinová. Ve svém obchůdku nabízí přes čtyři tisíce produktů a s každým dodavatelem se zná osobně. Není výjimkou, že se do výroben jezdí i podívat. Má za sebou dlouhou cestu a hodně zkušeností. Řadu vlastních zdravotních problémů se jí podařilo překonat i právě díky zdravému životnímu stylu. Své zkušenosti tak s velkou radostí předává dál.

Zdravíčko - zdravě, jednoduše a prakticky - tak zní jeden ze sloganů firmy a skutečně se jím firemní kultura řídí. "Ona to skutečně není žádná věda, jen je potřeba se o věci trochu víc zajímat. Snažíme se jít s moderními trendy, stále se učíme, vzděláváme a jezdíme na školení. Pro mě to není jen práce nebo obchod, cítím to jako své poslání. Navíc mám ráda lidi, věřím, že zdraví je i o psychické pohodě a doufám, že je to v obchůdku cítit," dodává majitelka.
Své zboží najdou v obchodě lidé, co chtějí žít zdravě, ti, kteří drží bezlepkovou dietu, milovníci RAW stravy, ti co chtějí zhubnout, změnit či zpestřit svůj jídelníček, ale také ti, kterým záleží na životním prostředí. Řada produktů má nejen hodnotný obsah ale i krásný a nápaditý obal, takže může potěšit i jako dárek.

Zdravíčko má své webové stránky zdravicko.com, ale v současné době mohou jeho příznivci nacházet mnoho tipů, receptů a zajímavých videí především na facebookových stránkách obchodu.

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme