Český červený kříž otevřel pobočku v Hradci Králové

Český červený kříž otevřel pobočku v Hradci Králové. Východočeská metropole byla posledním městem v České republice, kde doposud pobočka nefungovala. Hlavním cílem činnosti je výuka první pomoci mezi všemi skupinami obyvatel na území kraje. "Druhou potřebnou činností je nábor nových dárců krve a také jejich odměňování," uvedl ředitel Úřadu Oblastního spolku Českého červeného kříže Karel Žabka.
Představitelé spolku se také chtějí zaměřit na zakládání dalších místních organizací Českého červeného kříže na Hradecku. Spolek obnovil svoji činnost loni v říjnu a za dobu své existence proškolil na 1400 lidí v kurzech první pomoci, pro více než 2000 dětí uspořádal branné dny.
Úřad Českého Červeného kříže Hradec Králové je především kontaktním místem pro veřejnost a sídlí v pronajatých prostorech v Mostecké ulici. Veřejnost zde získá potřebné informace o činnosti, pořádaných akcích, kurzech a školeních, dárci krve zde například mohou získat potřebná potvrzení pro zaměstnavatele nebo k uplatnění některých slev. Současně jsou tu k zakoupení publikace o první pomoci a studijní materiály. Úřad také vykonává řadu činností jako organizační zázemí celého Oblastního spolku. Proto se na něj mohou obracet i členové Červeného kříže. Pro veřejnost je Úřad Oblastního spolku Českého červeného kříže Hradec Králové otevřen vždy v pondělí a ve středu od 9 do 16 hodin, po telefonické domluvě i v dalších termínech. Kontakty naleznete na webové adrese www.cckhk.org.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme