České dráhy zahájily proces revitalizace v Hradci Králové

České dráhy minulý týden zahájily ve východních Čechách proces revitalizace dvou nádraží s největší intenzitou pohybu cestujících. V následujícím období tak budou modernizována nádraží v Pardubicích a v Hradci Králové. V případě obou nádraží byla výběrová řízení vypsána 26. září 2005 s tím, že uzávěrka pro předložení nabídek je 15. prosince 2005. Informoval o tom tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.
Revitalizace hlavních nádraží v Pardubicích a v Hradci Králové jsou součástí komplexní strategie modernizace více než 60 stanic v České republice nazvané Živá nádraží. "Celý postup bude zahrnovat nejen celkové omlazení interiéru i exteriéru nádražních budov, ale především přinese zásadní zvýšení kvality odbavovacích a dalších služeb poskytovaných cestujícím. Cíl je jediný - učinit z nádraží respektované součásti městské infrastruktury, kam lidé chodí rádi nejen, když někam cestují," řekl Šťáhlavský.
Standardní součástí revitalizačních aktivit by mělo být také plné zpřístupnění stanic občanům se sníženou pohyblivostí, zavedení dalších doplňkových služeb a větší zaměření na funkční podporu rozvoje turistického ruchu (služby pro cizince, apod.).

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.10.2005 19:40
VerkaK (neregistrovaný)
Myslím, že osob které se na hradecké nádraží rády vracejí bez úmyslu někam cestovat je již celkem dost :) Zvláště ve večerních hodinách má člověk pocit, že by si spíš dráhy mohly začít přivydělávat nabízením služeb ochranky...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme