Červený kříž pomůže řidičům s autolékárničkami

Jak nenarazit při dopravní kontrole. To bude hlavní téma akce, kterou na 3. a 4. listopadu 2010 připravil Oblastní spolek Českého červeného kříže Hradec Králové ve spolupráci s Městskou policií a Besipem.

Zdravotníci řidičům poradí, jak má být vybavena nová autolékárnička, kterou bude vyhláška vyžadovat od příštího roku. Správnou lékárničku bude možné si na akci i přímo zakoupit. Strážníci a dopravní preventisté zase poradí, jak se bezpečně chovat v silničním provozu, pomohou se změnami předpisů, vysvětlí řidičům význam nových dopravních značek nebo i rizika nadcházejícího zimního období. Řidiči na akci také zdarma získají povinnou kartu první pomoci.
"Připravili jsme preventivní akci, při které chceme hradeckým řidičům poradit s novými autolékárničkami. Lidé se na nás často obracejí, protože jim požadavky nové vyhlášky nejou jasné. Nevědí, jaký je mezi lékárničkami rozdíl. Pomůcky, které nyní v lékárničkách nejsou, zase neznají a neumí použít. S tím vším můžeme pomoci. S novou legislativou a bezpečností na silnicích zase poradí strážníci a pracovníci Besipu," řekl k připravené akci Michal Plecháček z Oblastního spolku ČČK Hradec Králové.
Akce se uskuteční 3. a 4. listopadu před hlavním vchodem malšovického stadionu, vždy od 14 do 18 hodin. První den bude spolu s Městskou policií a Besipem zaměřen hlavně na bezpečnost provozu, nová pravidla a předpisy. Po oba dny budou řidičům k dispozici zdravotníci Červeného kříže, kteří pomohou nejen s lékárničkami, ale také zodpoví dotazy z oblasti poskytování první pomoci. Základní způsoby ošetření při dopravní nehodě si budou moci řidiči na místě přímo vyzkoušet.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme