Černá pasažérka dluží Dopravnímu podniku téměř 150 tisíc

Bezmála pět tisíc černých pasažérů odhalili v loňském roce kontroloři v autobusech a trolejbusech královéhradecké MHD. Jde o zhruba stejný počet lidí jako v předchozích dvou letech.
Jak vyplývá ze statistik Dopravního podniku města Hradce Králové, víc než tisícovka přistižených s revizory příliš nesmlouvala a pokutu ve výši 400 Kč zaplatila přímo na místě. Další dva tisíce lidí sankci za jízdu načerno uhradily ještě předtím, že jim přišla upomínka. Zbylá třetina černých pasažérů ovšem včas nezaplatila, což se jim může prodražit. Už pouhá upomínka dlužné platby přijde na 864 korun. Další fáze, následující po nezaplacení upomínky, dosahuje spolu se správními poplatky bezmála osmi tisíc korun. Vrcholem je exekuce startující na minimální částce 15 000 korun. V ní se skrývá i úhrada poplatku nejen Dopravnímu podniku, ale i právníkům, soudům, a exekutorům. Rekordmankou v této oblasti je nejmenovaná 26letá žena. Ta Dopravnímu podniku dluží za uplynulých sedm let už neuvěřitelných 148 tisíc korun. Částku netvoří pouze nezaplacené jízdné a příslušné pokuty, ale i další náklady. Naposledy byla tato žena přistižena při jízdě načerno počátkem letošního roku.
Proti černým pasažérům hodlá Dopravní podnik bojovat i nadále. Pro letošní rok zvýšil počet revizorů a rovněž připravuje vytipování lokalit s předpokládaným zvýšeným výskytem černých pasažérů. Do těchto míst zaměří svoji pozornost.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.2.2007 18:44
Marda (neregistrovaný)
hajzlové jsou revizoři! mělo by jim dojít jak vysoké je jízdné v HK a pouštět cestující bez jízdenky...! ještě že mám auto a nemusím těm blbečkům už utíkat
13.2.2007 08:53
ceda (neregistrovaný)
Ty seš pěkný máslo asi co, jezdit zadarmo to je dobry. a ty ted jezdiš autem,jo? To mas dobry, a to tlacis nebo co. Vis musis brat benzin a to neco stoji, to je sami kdyz si koupis jizdenku. ale to asi nepochopis, je mi lito že takový masla jako ty žijou, rad bych te nekdy potkal,nejseš nacek voe?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru