Ceny tepla v Hradci patří k nejnižším v republice

S nástupem nového roku dochází k úpravám cen řady výrobků i služeb. Zdražování se dotkne i občanů v Hradci Králové. Mimo jiné zdraží i teplo a to o 2,8%. I přes tento nárůst patří teplo v Hradci Králové mezi nejlevnější nejen v kraji, ale v celé republice.

V Hradci Králové zaplatí domácnost, která odebírá teplo od dodavatele Tepelné hospodářství, částku 333 Kč bez DPH za 1 gigajoule. V rámci okresů Královéhradeckého kraje je to bezkonkurenčně nejméně. V Náchodě zaplatí odběratelé již 404 Kč/GJ, v Trutnově 459 Kč, v Rychnově 550 Kč a v Jičíně dokonce 560 Kč. Cena tepla pro domácnosti patří mezi nejlevnější i v rámci celé republiky. Pražská teplárenská sice letos dokononce mírně snížila ceny tepla pro domácnosti, i tak zaplatí odběratelé v průměru 427 Kč/GJ. Ve druhém největším městě Brně zaplatí odběratelé 458 Kč. V Olomouci stojí jeden GJ 497 Kč. V dalším městě, které je srovnatelně velké jako Hradec Králové - Českých Budějovicích - pak občané zaplatí 491 Kč. Naopak podobné ceny jako v Hradci Králové mají i v sousedních Pardubicích, což je dáno společným dodavatelem tepla - společností Elektrárny Opatovice. Nízká cena panuje i ve Zlíně, kde občané zaplatí 334 Kč/GJ.
Podle ředitele společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové je nízká cena tepla ve městě způsobena mimo jiné efektivním přenosem tepla. "Snažíme se maximálně snižovat ztráty z přenosu tepla a hledat úspory ve využívání moderních technologií. To se příznivě promítá i do ceny," uvedl Seidl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.1.2011 13:40
kika  (Nováček)
Co tak napsat článeček o nejvyšší ceně vody?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme