Ceny bytů ve třetí vlně privatizace se lidem zdají vysoké

Královéhradecký magistrát stanovil nová pravidla a také ceny za prodej městských bytů. "Občané, kteří budou mít zájem o odkup bytu do vlastnictví, zaplatí proti druhé vlně nejméně čtyřikrát vyšší cenu. Město totiž bude žádat minimálně čtyři tisíce korun," vysvětluje náměstek primátora Josef Malíř.
Za byt 3+1 zaplatí lidé v Hradci zhruba čtvrt milionu korun. Ve třetí vlně privatizace se bude prodávat více než dva tisíce bytů. Část lidí v Hradci však chce po městu snížení stanovených cen. Petici adresovanou radnici například podepsalo zhruba třicet nájemníků z Orlické kotliny. Koupě bytů však podle Malíře rozhodně není věcí povinnou. "Kdo si za těchto podmínek byt koupit nehodlá, zůstane i nadále nájemcem v režimu regulovaného nájemného," doplňuje Malíř. Prodej prvních bytů zařazených do třetí vlny privatizace by podle odhadů měl začít ve druhém pololetí roku 2005.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.12.2004 00:39
josef (neregistrovaný)
vysoké ceny
jsou to staré byty-el.instalace nevyhovující atd.atd.
4.12.2004 01:06
Blanka Nováková (neregistrovaný)
Jaký je metr
Citace- kdo si za těchto podmínek nehodlá koupit byt je opravdu slovem člověka, který zřejmě sám disponuje patřičným kontem. Ale co takový důchodce, který bydlí v zdevastovaném paneláku, do kterého Bytový podník nedal ani korunu a teď si chce město ještě na těchto nuzných starých lidech nahrabat. Zkrátka fuj. Že se nestydíte. Mělo by se prodávat za stejných podmínek, příp. lehce navýšeno. Jinak se ozveme do Štrasburku.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme