Ceny bytů v Hradci Králové patří stále k nejvyšším v republice

Výstavba bytů v Hradci Králové zažívá v posledních měsících ohromný boom. Zatímco ještě zhruba před dvěma lety byl například v krajském městě po bytech velký hlad, dnes je situace pro kupující o mnoho radostnější. Přestože ale v Hradci Králové vyrostly stovky nových bytů, ceny patří po Praze stále k nejdražším v tuzemsku.

"O byty v Hradci Králové je dlouhodobě vysoký zájem, poptávka ještě před dvěma lety silně převyšovala nabídku. Podle realitních odborníků ve městě právě v tomto období chybělo kolem 1000 bytů,“ tvrdí náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Město proto vytvořilo novou koncepci bytové politiky, jejímž záměrem je podporovat bytovou výstavbu realizovanou soukromými subjekty, kterým magistrát přispěje například na infrastrukturu. V Hradci Králové do roku 2006 vznikne téměř 1500 nových bytů. Největším projektem je výstavba 420 bytů na městských pozemcích v lokalitě Plachta developerskou společností IPB Real.. „Byty chce společnost postavit do konce roku 2007. Hodnota celého projektu činí téměř jednu miliardu korun a město jej podpořilo zvýhodněným přístupem ke svým pozemkům. Firma nemusela kupovat pozemky před výstavbou, postaví domy na městských pozemcích a následně odkoupí pouze pozemky bod bytovými domy. Za ně radnici zaplatí 22 bezbariérovými byty v nových domech,“ zdůraznil Malíř.
Další výstavbu bytů v krajském městě vedle IPB Real vede společnost Eube. V lokalitě Terronic staví asi 300 bytů. Výstavbu bytů u Terronicu také podpořila hradecká radnice, která v této lokalitě postavila infrastrukturu a komunikace za 18 milionů korun. V těchto dnech byla dokončena první fáze výstavby a většina ze 66 bytů je už rozebrána. Společnost má snahu stavět dál.
Další byty vznikají v lokalitě Podzámčí, kde staví byty hradecká firma Fato invest. Další řádově desítky bytů postaví investoři v jiných částech Hradce Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme