Štítky: | Elektrárna Opatovice | Teplo | Ekonomika |

Cenu za teplo zvyšuje i další dodavatel do hradeckých domácností

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

O zvýšení cen za teplo pro hradecké domácnosti, které jsou napojené přímo na Elektrárnu Opatovice (EOP), jsme psali už v minulém týdnu. Ceny se v průměru zvednou o 60 korun za měsíc. 

Na úpravu ceníku opatovické elektrárny směrem nahoru však ke konci listopadu zareagovala i společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové a oznámila, že také musí zvednout ceny. 

Minulý týden vedení společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové (THHK) schválilo nárůst cen tepla o 6,31 %. „Zákazníci Tepelného hospodářství Hradec Králové se budou od ledna 2014 řídit podle nových tarifních ceníků, které reagují na změnu ceníků Elektráren Opatovice. Přesto se jim celé zvýšení cen od EOP nepromítne do jejich plateb za teplo,“ uvedla společnost ve své tiskové zprávě. 

Podle vyjádření ze společnosti se cena tepla pro rok 2014 bude pro domácnosti a konečné odběratele pohybovat na částce 397,90 korun za gigajoul (uváděná cena je bez DPH). V letošním roce byla cena 374,30 korun za gigajoule. „Společnost nárůstem ceny reaguje na oznámení generálního dodavatele tepla Elektráren Opatovice, která se rozhodla navýšit nákupní cenu tepla pro THHK z primárních horkovodů o 8,45 procent,“ okomentoval situaci Jiří Seidler, ředitel Tepelného hospodářství Hradec Králové. 

Královéhradecká městská společnost THHK dodává teplo a teplou vodu do desítek tisíc domácností a několika stovek institucí ve spádové oblasti Hradce Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Příští rok sáhnou hlouběji do kapes Hradečané i návštěvníci města

Život ve městě se od příštího roku zdraží. Teplo o víc než čtvrtinu, voda o 12 procent. V Hradci porostou ale i další služby, bez kterých se běžný člověk neobejde. Vyšší bude cena za popelnice a hovoří se také o zvýšení ceny jízdného v MHD. Kvůli zdražení tepla stoupne například…
Čtěte více

Příčiny havárií na horkovodech, které omezily dodávky tepla, se budou šetřit

Do čtvrtečního rána se mnozí obyvatelé Hradce, Pradubic a Chrudimi probudili do chladna. Mohly za to poruchy na hlavních napaječích z opatovické elektrárny. Kvůli nim se pak musela odstavit celá soustava. Po stabilizaci sítě a obnovení tlaku v soustavě byly, díky uvedení…
Čtěte více

Ceny za teplo z Opatovic by se prudce zvedat neměly

Desítky tisíc domácností, které vytápí Elektrárny Opatovice se zatím nemusí obávat prudkého nárůstu cen. Slibuje to jak elektrárenská společnost, tak Tepelné hospodářství Hradec Králové, které teplem z Opatovic zásobuje většinu Hradce Králové. Opatovické elektrárny zahájily…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme