Čechie jde definitivně do šrotu

Někdejší chlouba Honeckerova východního Německa, hotelová a restaurační loď Čechie, má neslavný konec. Definitivně míří do šrotu. V Hradci se pro ni nenašlo využití a vážní zájemci o její záchranu nejsou. Do konce března by měla loď definitivně zmizet, několikamilionová investice tak nyní má hodnotu pouze starého železa.

Ještě koncem letošního ledna se přitom zdálo, že by se zánik Čechie mohl odvrátit. Majitel David Morkus tehdy potvrdil, že se o loď zajímají dva případní kupci. Peníze ale dodnes nikdo nenabídl. "Zájemci o odkup stále jsou, ale do dnešního dne se nebyl nikdo schopný vyjádřit, že by přišel, podepsal smlouvu a zaplatil. Proto jsme ji už začali rozřezávat," konstatoval minulý týden v Mladé frontě Dnes majitel Čechie David Morkus. Rozebírání lodi začalo od horní paluby, pokračovat se bude tento týden. Čechie by měla z Labe zmizet do konce března. Hradecká radnice je likvidaci nakloněna, oddechnou si i vodohospodáři, kteří měli obavy, že by se loď za povodní mohla utrhnout a napáchat velké škody.
Čechii přivezl na hradecké Smetanovo nábřeží v polovině 90. let podnikatel Zdeněk Pešát. V nepojízdné lodi několik let fungovaly restaurace a botel. Pak ale přišly finanční potíže a loď opakovaně měnila majitele. Ke své slávě se už nikdy nevrátila.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme